Місто

​Житомиряни перекривали проспект Миру через будівництво багатоповерхівок: коментарі міської влади та забудовника

17 March 2021, 13:31

У Житомирі місцеві жителі виступають проти будівництва багатоповерхівок на вулиці Героїв Десантників і в знак протесту зранку 17 березня перекрили дорогу на проспекті Миру.

Жителі стверджують, що будівництво незаконне, та бояться, що будівельні роботи нашкодять іншим багатоповерхівкам.

«На сьогодні почалися підготовчі будівельні роботи по будівництву багатоповерхових будинків по вулиці Героїв Десантників 25а, 27а. Через що люди вийшли й проти чого люди виступають? Річ у тому, що початок будівництва може призвести до зсувів будинків 35 і 33, також руйнації часткової. Наприклад, в наших будинках 23, 25, 27 тріщини вже йдуть зараз. Невідомо, яка геологія під тими будинками, які заплановано збудувати. Ви бачите завантаженість транспорту на сьогодні вздовж доріг. Його дуже багато, і якщо збільшується кількість мешканців, то і транспорту буде більше. Ми просто не зможемо всі разом виїхати на роботу», - каже учасниця акції Людмила.

«Ми вийшли, тому що будівництво йде, привозяться будівельні матеріали, вже привезли сваї. Міська рада на це не реагує, вони не мають допускати самовільної забудови, це їхній прямий обов'язок. У нас ситуація з укріпленням берегу. У мене була особисто зустріч з Андрієм Оніщенком - головним інженером ЖКГ, який мені повідомив: ви розумієте, що для того, щоб визнати ваш будинок аварійним, на це потрібні кошти, для того, щоб укріпити берег, потрібні кошти, у влади немає на це коштів, ми вам робити нічого не будемо. Але у влади є кошти оплачувати їм премії та платити зарплату. Ми переживаємо за наш будинок та наш дитячий майданчик. Досить вже незаконних будівництв», - говорить інша учасниця акції Тетяна.


«На приватних земельних ділянках має за наміром забудовника відбуватися будівництво, однак міська рада будь-яких дозвільних документів для цього не надавала. Департамент містобудівних та земельних відносин відмовив у видачі містобудівних умов та обмежень забудови даних земельних ділянок. Наразі забудовник оскаржує це в Житомирському окружному адміністративному суді. На даний час нам не надходило будь-яке рішення. Суд перейшов в письмове провадження, тобто дати засідання не визначаються, а сторони повідомляються про прийняте рішення. Фактично, наразі ми з мешканцями на одній стороні, тому нам не зовсім зрозумілі їхні вимоги щодо сьогоднішньої акції протесту. Навпаки, це збурює інших членів територіальної громади, які по своїм справам не встигають через вимушене перекриття руху», - коментує директор юридичного департаменту Житомирської міської ради Євгеній Черниш.

Забудовник - «Фаворит ОПТ» надіслав журналістам офіційну позицію у письмовому вигляді.

«Ділянки куплені на аукціоні у 2005 році з конкретним призначенням - багатоповерхова житлова забудова. Відповідно – про жодне «незаконне будівництво» не може бути й мови. Станом на зараз – ділянка огороджена, як приватна власність. Жодні будівельні роботи не проводяться. Житомирська міська рада безпідставно відмовила компанії у наданні містобудівних умов, цим вона порушила закон, і ми звернулися до суду. На разі рішення суду відсутнє», - йдеться у відповіді.

Нагадаємо, 17 березня на проспекті Миру перекрили проїзд о 10:15 год, однак пропускали громадський транспорт та «швидку». О 10:30 люди розійшлися.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: будівництво акція протест Героїв Десантників перекриття руху Фаворит ОПТ  
Матеріали по темі