Події

Житомирянина, який під час втечі від поліції підірвав гранату, суд залишив під вартою, захисник просив домашній арешт

6 July 2021, 11:01

Богунський районний суд Житомира залишив під вартою чоловіка, якого звинувачують у посяганні на життя працівників правоохоронних органів: підірвав гранату, втікаючи від поліції.

Ухвалою від 18 червня суд задовольнив клопотання слідчого про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 16 серпня 2021 року. Також визначена застава у розмірі 181 тис. 600 грн, яку має право внести підозрюваний або інша фізична чи юридична особа на депозитний рахунок Богунського районного суду м. Житомира.

«У разі внесення застави на підозрюваного покладаються такі обов`язки, передбачені ст. 194 КПК України: прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду у визначений ними час за кожною вимогою; не відлучатися за межі м. Житомира без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд, залежно від стадії кримінального провадження, про зміну свого місця проживання», - йдеться в ухвалі суду.

В матеріалах також розписані подробиці скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень), ч. 1 ст. 263 (незаконне носіння, придбання, зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу), ст. 348 (посягання на життя працівників правоохоронного органу) КК України.

Зазначається, що ухвалою слідчого судді Богунського районного суду м. Житомира від 20.05.2021 року надано дозвіл на затримання підозрюваного з метою його приводу для обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 17.06.2021 року о 21 год. 10 хв. підозрюваний був затриманий.

Захисник підозрюваного подав апеляційну скаргу на ухвалу Богунського райсуду: просив застосувати до підзахисного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, але Житомирський апеляційний суд ухвалою від 2 липня 2021 року в задоволенні клопотання відмовив.

Скріншот з ухвали апеляційного суду

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі в ніч з 21 на 22 березня 2021 року на проспекті Миру поліція намагалася затримати автомобіль, а водій підірвав гранату. Згодом у поліції прокоментували затримання: водій був неадекватним, в машині віз наркотики і внаслідок вибуху гранати втратив частину руки. 24 березня обласна прокуратура інформувала, що 35-річному місцевому підприємцю повідомлено про підозру у скоєнні злочинів за трьома статтями. 7 квітня слідчі ще чекали на рішення суду щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: граната проспект Миру суд арешт поліція  
Матеріали по темі