Події

Житомирянина, який втікав від поліцейських та підірвався гранатою, підозрюють одразу у декількох злочинах

24 March 2021, 09:54

Підприємцю, який в ніч з 21 на 22 березня втікав від поліції і підірвав в руках гранату, повідомлено про підозру у незаконному носінні, придбанні, зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу, умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень та у посяганні на життя працівників правоохоронного органу (ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 345, ст. 348 КК України).

Про це 24 березня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За даними слідства, кримінальні правопорушення скоєно 22.03.2021 у Житомирі, вночі, приблизно о 01 год 20 хв. Водій легковика, 35-річний місцевий житель, підприємець, якого зупинили правоохоронці для з’ясування обставин щодо можливого правопорушення, раптово рушив та скоїв наїзд на працівника поліції, спричинивши йому легкі тілесні ушкодження. У подальшому, під час затримання працівниками поліції, підозрюваний вийшов з автомобіля, тримаючи в руках бойову ручну гранату, яка вибухнула та травмувала його. Наразі тривають необхідні слідчі та процесуальні дії, призначені судові експертизи з метою встановлення приналежності до наркотичних речовин та холодної зброї вилучених з автомобіля речей», – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування проводить Житомирське районне управління поліції. Житомирська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі в ніч з 21 на 22 березня на проспекті Миру поліція намагалася затримати автомобіль, а водій підірвав гранату. Згодом у поліції прокоментували затримання: водій був неадекватним, в машині віз наркотики і внаслідок вибуху гранати втратив частину руки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: граната прокуратура підозра  
Матеріали по темі