Події

Відкривав рахунки на підприємців без їх відома та збував платіжні картки: у Житомирській області судитимуть посадовця відділення банку

8 July 2021, 15:31

У Житомирській області судитимуть посадовця територіального відділення банку, який відкривав гривневі і доларові рахунки на підприємців без їх відома та збував платіжні картки. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні вже переданий до суду.

Про це 8 липня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вчинення службовою особою підроблення офіційних документів, несанкціонованої зміни інформації, яка оброблюється в автоматизованій системі, повторно вчиненої особою, яка має право доступу до неї, а також збуту підроблених платіжних карток (ч.1 ст. 366, ч.ч. 1, 3 ст. 362, ч. 1 ст. 200 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, злочини протягом червня-серпня 2019 року скоїв заступник начальника одного з територіальних банківських відділень Житомирщини.

Зокрема, діючи за відпрацьованою схемою, посадовець, використовуючи з відкритих джерел інформацію про приватних підприємців, без їхнього відома виготовляв відповідні пакети документів (копії паспортів, картки платників податків тощо) для відкриття нібито за їхніми заявами банківських рахунків.

У подальшому, використовуючи свій особистий пароль, вносив до автоматизованої системи банку неправдиві відомості, виготовляв низку інших заяв, які власноруч підписував від імені підприємців для відкриття рахунків у національній валюті і доларах США та виготовлення банківських платіжних карток.

Було встановлено, що таким незаконним способом обвинувачений відкрив банківські рахунки на трьох підприємців, а платіжні картки збув іншій особі (матеріали щодо неї виділені в окреме провадження, досудове розслідування у якому триває).

Справу розглядатиме Коростенський міськрайонний суд. Публічне обвинувачення підтримуватиме Житомирська обласна прокуратура.

Санкцією суворішої статті (ч. 3 ст. 362 КК України) передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, 13 травня 2021 року пресслужба управління СБУ в Житомирській області повідомляла про викриття заступника керівника відділення комерційного банку, який обслуговував нелегальних експортерів державної деревини. Завдяки такій співпраці лише впродовж декількох місяців 2020 року клієнти банку легалізували понад 2,5 млн гривень «брудної» виручки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: банк рахунок підробка посадовець  
Матеріали по темі