Місто

Скільки коштує солодка вата, попкорн і кукурудза в житомирських парках та чи законні точки продажу

9 July 2021, 17:29

У парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна та гідропарку продають солодку вату, попкорн та варену кукурудзу в стаканчиках. На території кілька продавців з однаковою продукцією, проте ціни «кусаються» - зауважують не на камеру покупці.

Ми вирішили розповісти, які цінники на ці смаколики у двох парках і чи продають їжу законно.

«Найменша солодка вата коштує 30 грн, найбільша – 60 грн, триколірна вата. На найбільшу вату йде три стопки цукру, є документи (дозвіл на розміщення – ред.), не у мене, а у начальника», - каже продавець Андрій.

За маленький стаканчик попкорну у парках просять 20-30 гривень, найбільший коштує 70 грн.

«Маленький стаканчик коштує 30 грн, а найбільший - 70 грн. Ми працюємо легально, начальник має документи», - відповідає продавчиня.

Наші читачі розповідали, що на вихідних купували у парку найменший стаканчик з кукурудзою за 70 гривень. Проте 9 липня журналістам називають іншу ціну.

«Кукурудза – 70 гривень велика, маленька - 40», - говорить продавець.

Продавці попкорну та кукурудзи підключають свої прилади до електромереж КП «Парк».

Як пояснює директор комунального підприємства Ігор Леонченко, КП самостійно укладає договори з підприємцями, а за електроенергію вони доплачують.

«Є положення про сезонну торгівлю, і в цьому положенні прописано, що його дія не розповсюджується на території парку та гідропарку. КП «Парк» самостійно укладає договори з тими підприємцями, які хочуть працювати на території парка. Цінник я не буду вам розповідати, скільки це коштує для підприємців насправді. Це договори, договірні відносити. Якщо єнеобхідність підключення електроенергії, то підприємцям це місце буде коштувати дорожче, але тільки у плані відшкодування вартості електроенергії», - розповідає директор КП «Парк» Ігор Леонченко.

Він переконує: «нелегалів» на території парку сьогодні немає, а такі випадки фіксують лише під час масових заходів, тоді працівники парку викликають поліцію або муніципальну інспекцію.

«По точках цукрова вата, попкорн та кукурудза кількість я вам не скажу, але, фактично, там працює три підприємці – це гідропарк. В парку Гагаріна у нас працюють теж три підприємці, але у них по одній, дві, три точки», - каже директор КП «Парк» Ігор Леонченко.

Нагадаємо, Житомирський виконком погодив в обласному центрі сезонну торгівлю на період з 15 квітня по 15 листопада 2021 року морозивом, квасом та безалкогольними напоями: рішення ухвалили на засіданні 7 квітня 2021 року.

Як повідомляв Житомир.info, 1 березня 2021 року на сайті Житомирської міської ради оприлюднили проєкт рішення виконкому про демонтаж 14 самовільно встановлених кіосків з їжею на Житньому ринку та в гідропарку.Під час засідання виконкому 17 березня повідомили, що КП «Інспекція з благоустрою» надішле приписи власникам споруд, щоб ті демонтували їх самостійно протягом кількох днів, або комунальники демонтують їх за допомогою спецтехніки. Згодом з’ясувалося, що у Житомирі не можуть демонтувати самовільно встановленні МАФи, бо деякі власники звернулися до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парк гідропарк сезонна торгівля кукурудза попкорн Леонченко торгівля  
Матеріали по темі