Економіка

АМКУ змусив департамент Житомирської ОДА змінити рішення і визнати «Автомагістраль» переможцем тендеру на капремонт дороги за 83 млн грн

12 July 2021, 12:16

Після рішення Антимонопольного комітету України, департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА визнав переможцем тендеру ПП «Автомагістраль» на капітальний ремонт дороги Андрушівка-Червоне-Закутинці.

Про це йдеться на ресурсі ProZorro.

У технічному завданні закупівлі зазначено, що переможець торгів має до 1 листопада 2022 року відремонтувати майже 8 кілометрів дороги Андрушівка-Червоне-Закутинці на ділянці км 24+543 - км 32+406. Джерело фінансування місцевий бюджет.

Очікувана вартість закупівлі становила 103,6 млн грн. Участь у тендері 21 травня взяло чотири фірми: ПП «Автомагістраль», ТОВ «ДС Пром Груп», ТОВ «ПБС» та «ШБУ-77».

Найдешевша пропозиція була ПП «Автомагістраль» - 82 млн 886 тис.грн. Однак її 27 травня відхилили. Зокрема через те, що у документації враховані будівельні машини, що не зазначені в інформації про наявність техніки: - Мотобур Stihl ВТ 360, а це не відповідає тендерним вимогам.

Того ж дня департамент регіонального розвитку ОДА відхилив ще три пропозиції.

3 червня ПП «Автомагістраль» подало скаргу до АМКУ про неправомірне відхилення пропозиції. На думку скаржника, прийняте департаментом регіонального розвитку Житомирської ОДА рішення порушує законодавчо встановлені права та інтереси ПП «Автомагістраль», а також штучно звужує коло учасників.

16 червня АМКУ прийняв рішення зобов'язати департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції ПП «Автомагістраль».

Вже 7 липня департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА оголосив намір укласти угоду з ПП «Автомагістраль».

ПП «Автомагістраль» зареєстроване в Київській області, Вишгородському районі, село Синяк, вулиця Київська, 68. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал - 14 млн 200 грн. Власником фірми є Микола Олексійович Скоростецький, який у 2005-2007 роках очолював Службу автомобільних доріг у Київській області.

Нагадаємо, 10 червня АМКУ задовольнив скаргу ПП «Автомагістраль» та зніс «корупційні заточки» департаменту Житомирської ОДА, але тендер на ремонт дороги Забране-Візня через Буки, Ворсівку (колишній Малинський район) за 51 млн грн, все одно виграло ТОВ «ПБС», яке пов’язане з екснардепом.

Як повідомляв Житомир.info, департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА 14 квітня 2021 опублікував намір укласти угоду з ТОВ «ПБС» на капітальний ремонт дороги в Новограді-Волинському за 52,3 млн грн. Договір уклали 1 червня.

24 червня цього ж року департамент Житомирської ОДА опублікував намір укласти угоду з ТОВ «ПБС» на капітальний ремонт дороги в Коростені за 40,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДРР дорога тендер Автомагістраль скарга АМКУ  
Матеріали по темі