Влада

Колишній голова Житомирської РДА претендує на посаду керівника Держагентства з управління зоною відчуження

20 July 2021, 09:38

Колишній голова Житомирської райдержадміністрації Сергій Микитюк претендує на посаду голови Державного агентства з управління зоною відчуження.

Декларацію кандидата на цю посаду Микитюк оприлюднив 20 липня. Прийом документів від кандидатів завершується 22 липня 2021 року.

Державне агентство України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом міністрів через Міністра екології та природних ресурсів та який реалізує державну політику у сфері управління зоною відчуження і зоною безумовного (обов'язкового) відселення, подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему, а також здійснює державне управління у сфері поводження з радіоактивними відходами на стадії їх довгострокового зберігання і захоронення.

В декларації зазначається, що в 2020 році доходами кандидата були 68 тис. 949 грн соціальної допомоги від Житомирського міського центру зайнятості та 622 грн процентів від банку. Дружина за рік мала 606 тис. 993 грн доходів від підприємницької діяльності. Сергій Микитюк також вказує, що працює консультантом в ТОВ «ВР Телеком Україна», але ця робота неоплачувана. Зазначена фірма була зареєстрована в Житомирі в 13 січня 2020 року, займається діяльністю у сфері безпроводового електрозв'язку і належить Микитюку Денису Сергійовичу.

Нагадаємо, Сергія Микитюка на посаду голови Житомирської РДА призначив розпорядженням від 29 квітня 2016 року президент Петро Порошенко. Розпорядженням від 23 серпня 2019 року президент Володимир Зеленський звільнив Микитюка з посади голови РДА.

В листопаді 2019 року Сергій Микитюк подавав декларацію кандидата на посаду заступник начальника фінансового відділу Управління забезпечення фінансовими ресурсами, майном та контролю за їх використанням Національного антикорупційного бюро України.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2017 року дружині голови Житомирської РДА Сергія Микитюка рішенням сесії Житомирської районної ради за 155 тис. грн продали комунальне приміщення площею 154 кв.м в Житомирі на вул.Вокзальна,12.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Микитюк декларація Чорнобиль ДАЗВ вакансія  
Матеріали по темі