Економіка

В Житомирській області за чотири місяці мають створити не менше трьох центрів «Індустрія 4.0»

21 July 2021, 15:48

Уряд 21 липня під час чергового засідання підтримав постанову про початок процесу створення в регіонах Центрів Індустрії 4.0.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, такі центри будуть створюватися на базі індустріальних і наукових парків та університетів – повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

«Центри Індустрії 4.0 мають стати важливим інструментом інноваційного розвитку на регіональному рівні та посісти особливе місце в просвітницькому, науковому та освітньому процесах. Саме для цього ми хочемо залучати українські університети, а також налагодити співробітництво з європейською мережею цифрових інноваційних хабів та міжнародними фондами», — відзначив очільник Уряду.

Основне завдання Центрів Індустрії 4.0 — це координація процесу впровадження та розроблення перспективних технологій, підготовка відповідних спеціалістів, формування зв’язків між бізнесом, який розробляє сучасні технології, та виробничими підприємствами.

«Міністерству економіки, обласним Київській міській державним адміністраціям сприяти утворенню протягом чотирьох місяців з дня набрання чинності цією постановою не менше ніж трьох центрів впровадження технологічного підходу «Індустрія 4.0», - йдеться у постанові Кабміну.


Як повідомляв Житомир.info, до проєктів, які фінансуватимуться за кошти Державного фонду регіонального розвитку в 2021 році, включили житомирський індустріальний парк: загальна вартість проєкту 48 млн 338,31 тис. грн, з яких 4 млн 833.832 тис. грн – співфінансування з місцевого бюджету (10%).

14 травня управління капітального будівництва Житомирської міської ради уклало договір з ТОВ «Житомирська архітектурно-планувальна майстерня» на коригування попереднього проєкту будівництва індустріального парку на Київському шосе в Житомирі: терміни виконання робіт – 120 календарних днів, тобто до 14 вересня 2021 року, вартість – 1 млн 390 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ індустріальний парк Шмигаль інновація  
Матеріали по темі