Суспільство

На п’яти ділянках траси Київ – Чоп у Житомирській області запрацюють камери фіксації порушень ПДР

25 July 2021, 15:08

На автодорогах у двох містах і двох областях України з 26 липня запрацюють камери фіксації правопорушень, які контролюватимуть дотримання вимог правил дорожнього руху в автоматичному режимі. Такі камери запрацюють, зокрема, і на п’яти ділянках на трасі Київ – Чоп у Житомирській області.

Про це напередодні, 25 липня, повідомили на Facebook-сторінці патрульної поліції України.

«З 12-ї години 26 липня на автомобільних дорогах Житомирської та Кіровоградської областей, а також у містах Кропивницький та Харків запрацюють камери фіксації правопорушень, які контролюватимуть дотримання вимог ПДР в автоматичному режимі», – йдеться у повідомленні.

Розташування камер:

Житомирська область

• на 94 км+461 автодороги М-06 у напрямку м. Київ (обмеження швидкості 110 км/год)

• на 94 км+686 автодороги М-06 у напрямку м. Житомир (обмеження швидкості 110 км/год)

• на 97 км+297 автодороги М-06 у напрямку м. Київ (обмеження швидкості 110 км/год)

• на 97 км+627 автодороги М-06 у напрямку м. Житомир (обмеження швидкості 110 км/год)

• на 158 км+305 (с. Березівка, Житомирського р-ну) автодороги М-06 у напрямку м. Рівне (обмеження швидкості 50 км/год)

Місця розташування камер у м. Кропивницький, Кіровоградській області, а також у м. Харків – тут

«Зазначені місця розташування камер автофіксації обрали через значну кількість виявлених на них порушень швидкісного режиму, які призводили до аварійних ситуацій та ДТП з тяжкими наслідками», – пояснюють у патрульній поліції.

Там зауважують, що з початку функціонування системи автофіксації порушень ПДР спостерігається загальна тенденція щодо зниження кількості порушень, зафіксованих в автоматичному режимі.

«Так, за рік функціонування системи кількість зафіксованих подій з ознаками правопорушення знизилася майже в 10 разів. А одним із найголовніших позитивних наслідків запровадження автофіксації є зменшення кількості ДТП в 3 рази в місцях, де були встановлені камери», – констатують у патрульній поліції України.

Скріншот з Facebook-допису патрульної поліції України

Нагадаємо, 2 грудня 2020 року Житомирський виконком надав дозвіл київському ТОВ «Клансістемс» встановити камеру автоматичної фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху за адресою Київське шосе, 32. За день зафіксували більш ніж тисячу порушень швидкісного режиму.

Як повідомляв Житомир.info, 23 червня 2021 року житомирські патрульні показали, як перевіряють дотримання швидкісного режиму на дорогах. Порушення правил дорожнього руху правоохоронці фіксували за допомогою пристроїв TruCam.

3 29 липня на українських автошляхах на 43 одиниці збільшиться кількість ділянок, де патрульні вимірюють швидкість за допомогою приладів TruCAM. Дві нові ділянки тоді з’являться й у Житомирській області, а саме на трасі Н-03 Житомир-Чернівці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ПДР Київ - Чоп камера  
Матеріали по темі