Суспільство

​На трасах Житомирської області з’явилося ще дві ділянки, де вимірюватимуть швидкість приладами TruCAM

29 July 2020, 12:03

3 29 липня на українських автошляхах на 43 одиниці збільшиться кількість ділянок, де патрульні вимірюватимуть швидкість за допомогою приладів TruCAM. Дві нові ділянки з’являться й у Житомирській області, а саме на трасі Н-03 Житомир-Чернівці.

Про це 29 липня на своїй сторінці у фейсбук повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

«Кількість ділянок, на яких патрульні вимірюватимуть швидкість за допомогою приладу TruCAM — збільшується. Поряд з камерами автоматичної фіксації порушень ми продовжуємо використовувати мобільні прилади TruCAM, адже, як показує міжнародна практика, більша ефективність у контролі за швидкістю руху досягається тільки у поєднанні методів вимірювання. Від сьогодні з'явиться ще 43 нових та розширено вже 5 існуючих ділянок, де патрульні вимірюватимуть швидкість приладом TruCAM. Ви можете переглянути карту й перелік місць з оновленою інформацією тут — https://cutt.ly/dsKmJKA Місця вимірювання - аварійно-небезпечні ділянки автодоріг та в місця концентрації ДТП, скоєних з причин перевищення швидкості руху. Усього на дорогах України працюватиме 116 приладів TruCAM, а вимірювання здійснюватиметься на 252 ділянках. Наша мета — запобігти цьому правопорушенню й привчити водіїв бути відповідальними на дорозі. Підходи у цьому процесі незмінні: публікуємо карту з ділянками, де вимірюють швидкість руху; про використання приладів вимірювання швидкості вас повідомлятимуть дорожні знаки, які попереджають про фото- та відеофіксацію порушень; у місцях фіксації порушень буде стояти службовий автомобіль з увімкненими синіми проблисковими маячками», - йдеться у дописі.

В опублікованому переліку зазначається, що у Житомирській області є 9 ділянок розташування пристроїв вимірювання швидкості TruCAM, дві з яких – нові: на ділянках 18-22 км та 72-76 км траси Н-03 Житомир-Чернівці.

Крім того, діють три ділянки на трасі М-06 Київ-Чоп, дві ділянки на трасі М-07 Київ-Ковель-Ягодин, одна ділянка на трасі М-21 Виступовичі-Житомир-Могилів-Подільський та одна ділянка на Київському шосе у Житомирі.

Як житомирські патрульні перевіряють дотримання швидкісного режиму на дорогах та чи планують вводити автоматичну систему фіксації порушень ПДР, дивіться у відеосюжеті від 23 червня 2020.

Нагадаємо, в листопаді 2019 році прилади TruCAM з’явилися на Київському шосе в Житомирі. На той час на трасах у Житомирській області уже діяло 6 ділянок, де вимірювали швидкість.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні з 8 жовтня 2018 року в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення патрульні поліцейські почали використовувати засоби для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів. Житомирська область отримала тоді два таких пристрої.

Також 8 жовтня 2018 року патрульні Житомирської області показали, як тестували прилад TruCam. А за тиждень надали дані про перші штрафи за перевищення швидкості, яке фіксують за допомогою приладу TruCAM.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: TruCAM вимірювання швидкості швидкість патрульна поліція  
Матеріали по темі