Економіка

В Житомирській області виробляється 54% українського морозива

2 August 2021, 09:59

За 5 місяців 2021 року виробництво морозива в Україні склало 61,6 тисяч літрів, що більше на 3% ніж за аналогічний період 2020 року.

Про це говорили під час зустрічі голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька та президент Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» Ігор Бартковський – повідомила 1 серпня пресслужба Держпродспоживслужби.

«Чудово, що українські виробники демонструють зростання виробництва. Це позитивно впливає на економіку країни загалом. При цьому якість та безпечність продукції має бути на першому місці – саме про це ми говорили з профільною асоціацією», - зазначила Владислава Магалецька.

За даними Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» найбільшими регіонами-виробниками морозива в Україні є Житомирська (54,1% від загального обсягу виробництва за 5 місяців 2021 року), Харківська (18,5%), Дніпропетровська (11,2%), Львівська (5,6%) і Кіровоградська (4,5%) області.

«В Україні виробляється понад 900 видів морозива. Структура асортименту така: з комбінованим складом – 55,4%, пломбір – 22,4%, вершкове – 11,3%, молочне – 1,8%, плодово-ягідне – 9,1%», - інформує Держпродспоживслужба.

Найбільш популярним морозивом в Україні залишається класичний пломбір, як в індивідуальній, так і сімейній упаковці (його купують більше 80% населення). Другим за частотою покупок виступає морозиво з фруктовими добавками (близько 40%). Українці найчастіше купують морозиво у вафельному стаканчику. Другим за популярністю морозивом є ескімо на паличці. Крім того, поступово зростає кількість покупців органічного морозива. Також у числі трендів останніх років є зростання продажів морозива на вагу на вулиці та збільшення попиту на морозиво у великій «сімейній» упаковці – від 0,5 до 2 кг.

Нагадаємо, в Житомирській області знаходиться АТ «Житомирський маслозавод», який виробляє морозиво під торговою маркою «Рудь», а в Бердичеві розміщені основні потужності київської виробничо-торговельної компанії, яка випускає морозиво під маркою «Три ведмеді».

Як повідомляв Житомир.info, Європейська комісія провела аудит українських ягід – лохини, малини та чорниці, які експортуються до країн ЄС: Житомирська область є лідером з експорту лохини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: морозиво Держпрожспоживслужба  
Матеріали по темі