Місто

За два місяці інспектори з паркування виписали штрафів на 1,4 млн грн, частина цих коштів вже надійшла у бюджет Житомира

2 August 2021, 14:51

З 9 червня 2021 року житомирські інспектори з паркування виявили більше ніж 3 тисяч порушень ПДР у частині зупинки і стоянки на суму 1, 4 млн грн. Частина цих коштів вже надійшла у місцевий бюджет.

Про це 2 серпня у коментарі Житомир.info розповів заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

«На п'ятницю (31 липня) отримавши звіт муніципалів, а це десь приблизно 35 робочих днів, ми маємо 3 200-3 300 притягнень за порушення на суму 1 мільйон 400 тисяч гривень. На п'ятницю (31 липня) було сплачено до бюджету 640 тисяч гривень, це порушення тільки у сфері паркування. Це була робота інспекторів з 9-го числа минулого місяця (з 9 червня). Я думаю, мешканці усі побачили, що ситуація змінюється, машин стає менше, а водії більш відповідально почали ставитися до дії знаків і намагатися не паркуватись. Але порушників достатньо, і це показує статистика», – каже заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.


За словами заступника міського голови, графік роботи інспекторів не змінився, а найбільше уваги приділяють центральним вулицям.

«Нічого не змінилося, у них є свої графіки, щоденно їм виставляють маршрути й вони працюють в межах цих маршрутів з 9:00 по 18:00. Збираються скарги, мобільно виїжджають на вул. Покровську та інші вулиці. Але основне – це у нас центральна частина міста, це вулиця Велика Бердичівська та ті вулиці, про які ми говорили до цього», – говорить Олександр Шевчук.

Також у міськраді пояснюють, в яких випадках можуть евакуювати автомобіль порушника.

«У нас попередня домовленість з управлінням патрульної поліції, що евакуатор ми залучаємо при суттєвому порушенні – це перешкоджання руху громадського транспорту», – розповідає заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Поки що таких випадків не траплялося, тому евакуйовувати автомобілі не доводилося.

Чимало скарг надходить від самих водіїв, які найчастіше невдоволені тим, що їх оштрафували.

«Є скарги, є звернення, є оскарження тих чи інших порушень. Вони розглядаються, юридичний департамент опрацьовує. Звичайно, людям не всім подобається, що їх притягують до відповідальності за те чи інше порушення, але відпрацьовуємо в юридичній площині. Судових справ ще ні однієї немає, але скарги є», – додає заступник мера Олександр Шевчук.

Нагадаємо, З 9 червня до 14 липня інспектори з паркування муніципальної інспекції міської ради виявили та зафіксували 2 331 порушення правил дорожнього руху в частині зупинки та стоянки транспортних засобів. Сума штрафних санкцій – 1 млн 10 тис. 480 грн.

Як повідомляв Житомир.info, 17 травня 2021 у міській раді презентували інспекторів з паркування та розповіли, як вони працюватимуть.

З 1 червня інспектори з паркування розпочали роботу, однак упродовж тижня автомобілістів за порушення ПДР у частині зупинки й стоянки транспортних засобів лише попереджали. З 9 червня інспектори почали штрафувати водіїв за вказані порушення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парковка паркування водій зупинка інспектор з паркування штраф  
Матеріали по темі