Економіка

В Україні запускають експериментальний проєкт для спрощеного відкриття бізнесу «е-Підприємець»

5 August 2021, 11:32

Кабінет міністрів схвалив проект постанови «Про реалізацію експериментального проекту щодо спрощення умов для започаткування та провадження підприємницької діяльності». Це дозволить почати власну справу, пов’язану, наприклад, із відкриттям ресторану, кафе, магазину або салону краси, в кілька кліків.

Про це 4 серпня повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

«Щоб відкрити власний бізнес, сьогодні українцям доводиться витрачати час і зусилля на отримання дозвільних документів, подання різних декларацій, відкриття банківських рахунків, отримання довідок тощо. У межах реалізації експериментального проекту «е-Підприємець» все це можна буде зробити за допомогою однієї заяви на порталі Дія. Швидко та комфортно, без жодних додаткових поїздок, черг та зборів документів», - йдеться у повідомленні.

Підприємець зможе:

отримати державну реєстрацію фізичної особи-підприємця;

створити товариство з обмеженою відповідальністю;

зареєструватися як платник єдиного податку;

отримати ліцензії, дозволи;

подати декларацію тощо.


Скріншот з проєкту постанови Кабміну

«Мінцифри продовжує працювати над розвитком бізнесу та впроваджувати технологічні й інноваційні рішення як у сфері державного управління, так і для громадян. Ми швидко цифровізуємося та змінюємося, щоб зробити Україну найзручнішою країною у світі з погляду отримання послуг для громадян та бізнесу», - зазначають у міністерстві.

Як повідомляв Житомир.info, з 4 червня 2021 року в Україні запровадили цільову модель формування та видачі «е-лікарняних», з 1 липня 2021 року Мінцифри запустило бета-тестування COVID-сертифікатів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінцифри бізнес підприємець ФОП  
Матеріали по темі