Події

«Відсидів» 9 років за зґвалтування дитини та повторив злочин: у Житомирській області взяли під варту 29-річного рецидивіста

6 August 2021, 12:34

У селищі Хорошів Житомирської області молодий чоловік заліз у чужу оселю та зґвалтував неповнолітню знайому. Злочинця, який уже «відсидів» 9 років 6 місяців за аналогічний злочин, взяли під варту.

Про це 6 серпня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Ювенальним прокурором Хорошівського відділу Коростишівської окружної прокуратури забезпечено розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою жителю смт Хорошів, підозрюваному у зґвалтуванні неповнолітньої (ч.3 ст. 152 КК України). Володарсько-Волинський районний суд погодився з позицією ювенального прокурора та 04.08.2021 помістив підозрюваного під варту без визначення розміру грошової застави», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, особливо тяжкий злочин 16 липня 2021 року скоїв житель смт Хорошів, 1992 року народження. Підозрюваний близько третьої години ночі, знайшовши у схованці ключ, проник у помешкання, де проживала його знайома – учениця одного з обласних ліцеїв, та, долаючи опір неповнолітньої і застосувавши фізичне насильство, вчинив щодо неповнолітньої дії сексуального характеру.

Як було встановлено, зловмисник раніше вже скоював аналогічний злочин, за що був ув’язнений на 9 років і 6 місяців (звільнився з місць позбавлення волі у 2019 році).

Досудове розслідування проводить відділ поліції № 4 Житомирського райуправління поліції. Процесуальне керівництво здійснює Хорошівський відділ Коростишівської окружної прокуратури.

За скоєння злочину санкцією зазначеної статті передбачається покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Додатково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, в Житомирській області затримали 25-річного чоловіка, який 9 липня 2021 року вивіз у поле малолітнього сусіда і зґвалтував його.

Як повідомляв Житомир.info, 12 березня 2021 року Житомирська обласна прокуратура повідомляла про затримання 47-річного чоловіка, хрещеного батька, який протягом тривалого часу вчиняв насильницькі дії сексуального характеру стосовно своєї малолітньої похресниці. 14 березня підозрюваного у зґвалтуванні суд узяв під варту. У липні 2021 стало відомо, що підозрюваний вчиняв дії сексуального характеру відносно сестрички потерпілої дівчинки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зґвалтування насильство неповнолітній малолітній дитина суд запобіжний захід взяття під варту  
Матеріали по темі