Місто

У Житомирі в тестовому режимі над майданом Соборним підняли державний прапор

20 August 2021, 13:28

20 серпня у Житомирі на майдані Соборному замайорів синьо-жовтий стяг. За словами начальника управління капітального будівництва міської ради В’ячеслава Глазунова, підняття прапору відбулося у тестовому режимі. Сьогодні цей процес тривав майже 3 хвилини.

«Його зараз протестують декілька разів і спустять. Завтра та післязавтра, два дні ще буде тренування до культурного заходу. Розмір прапору 14×8, вага - орієнтовно 11 кг. Шили його в м. Вінниця на заводі, під замовлення пошили два прапори, один на запас. У внутрішньому приміщенні флагштоку встановлений мотор потужністю 2 кВт, натягнуті троси по типу лебідки, так він автоматично в електричному режимі піднімається і опускається», — розповідає начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради.

В’ячеслав Глазунов також зазначив, що реконструкція скверу вже майже готова.

«Зараз вже йде прибирання території, ще залишилося підключити освітлення, ввечері буде налаштоване освітлення на сам прапор. У нас три види підсвітки. Є центральні опори, які будуть світитися до 11 години вечора, по колу 160 світильників, вони також працюватимуть до 11 години вечора, а підсвітка самого прапору, це чотири прожектори, працюватимуть всю ніч», — каже В’ячеслав Глазунов.


Прапор майорітиме над Житомиром постійно, зніматимуть його лише у надзвичайних ситуаціях. Офіційне підняття державного прапору відбудеться 23 серпня на майдані Соборному о 9 годині.

Нагадаємо, 16 червня 2021 року у центрі Житомира розпочалась реконструкція скверу для розміщення флагштоку. А 9 серпня тут встановили 50-метрову конструкцію.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2021 голова облдержадміністрації Віталій Бунечко підписав розпорядження про створення відповідної робочої групи для оперативного вирішення питання щодо встановлення найбільшого прапора України в місті Житомирі на майдані Соборному.

25 лютого департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА оголосив тендер на розроблення проєктно-кошторисної документації по об’єкту: «Реконструкція скверу на майдані Соборному у Житомирі зі встановленням флагштоку Державного прапору України».

16 березня 2021 на майдані Соборному в Житомирі, де планують встановити флагшток, розпочали геодезичні роботи.

17 травня на позачерговій сесії Житомирської міської ради депутати проголосували за виділення на реконструкцію скверу на майдані Соборному 8,5 млн грн - співфінансування з міського бюджету, а також показали ескіз майбутнього об’єкту, де до річниці Незалежності планують встановити державний прапор. Тендер на реконструкцію скверу з очікуваною вартістю 13,85 млн грн оголосили 20 травня. Його виграло ТОВ «УК «Комфорт-буд» за 13 млн 735,7 тис.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прапор флагшток майдан Соборний реконструкція День прапора  
Матеріали по темі