Місто

У центрі Житомира розпочалась реконструкція скверу для розміщення флагштоку: встановлюють паркан і розбирають гранітні плити

16 June 2021, 17:07

16 червня у центрі Житомира розпочали реконструкцію скверу, де раніше стояв пам’ятник Леніну, а незабаром встановлять 50-метровий флагшток з державним прапором розміром 14х8.

По обіді на майдані Соборному почали встановлювати будівельний паркан, яким тимчасово загородили автомобільну парковку та частину дороги. Поруч на газоні розмістили будівельний вагончик і біотуалет, розклали будматеріали для огорожі й подекуди почали знімати гранітні плити старого покриття пішохідних доріжок.

Нагадаємо, 17 травня на позачерговій сесії Житомирської міської ради депутати проголосували за виділення на реконструкцію скверу на майдані Соборному 8,5 млн грн з міського бюджету, а також показали ескіз майбутнього об’єкту, де до річниці Незалежності планують встановити державний прапор.

Тендер на реконструкцію скверу з очікуваною вартістю 13,85 млн грн оголосили 20 травня. Його виграло ТОВ «УК «Комфорт-буд» за 13 млн 735,7 тис. грн. Наразі на ресурсі ProZorro опубліковано лише повідомлення від 11 червня про намір укласти договір з переможцем торгів.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2021 голова облдержадміністрації Віталій Бунечко підписав розпорядження про створення відповідної робочої групи для оперативного вирішення питання щодо встановлення найбільшого прапора України в місті Житомирі на майдані Соборному.

25 лютого департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА оголосив тендер на розроблення проєктно-кошторисної документації по об’єкту: «Реконструкція скверу на майдані Соборному у Житомирі зі встановленням флагштоку Державного прапору України».

16 березня 2021 на майдані Соборному в Житомирі, де планують встановити флагшток, розпочали геодезичні роботи.

Яким стане сквер на Соборному в Житомирі та що буде з попередньою концепцією майдану, дивіться у відеосюжеті від 5 березня 2021.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: майдан Соборний флагшток реконструкція  
Матеріали по темі