Економіка

Підприємці-односельчани розіграли між собою тендер міського ліцею в Житомирській області на ремонт з влаштуванням підйомника за 420 тис. грн

2 September 2021, 10:22

Ліцей №1 імені Лесі Українки міста Новограда-Волинського 31 серпня уклав угоду з ФОП Бєлаш Василь Володимирович на поточний ремонт вхідної групи з улаштуванням підйомника для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Вартість укладеної угоди - 420 тис. грн.

Про це йдеться на ресурсі Prozorro.

За умовами договору, поточний ремонт ліцею №1, що розташований в Новограді-Волинському по вулиці Родини Косачів, 5, має бути виконаний до 15 грудня 2021 року.

Очікувана вартість закупівлі становила - 420,4 тис. грн. Імітував конкуренцію на торгах ФОП Шинкарук Віталій Вікторович, який запропонував цінову пропозицію на 436 грн дорожу від пропозиції переможця. Під час торгів учасники не конкурували та не змінювали свої цінові пропозиції.

Про те, що учасники між собою пов'язані, свідчать і тендерні документації, в обох учасників людина з прізвищем Оніщук Л. Д. зазначена як працівник - електромонтер по ремонту і обслуговуванню електроустаткування.

Зазначимо, що тендерні пропозиції учасники подавали в один день з різницею у 10 хвилин, а ФОП Шинкарук Віталій взагалі не подав значну частину документів.

ФОП Бєлаш Василь зареєстрований як ФОП з серпня 2020 року у Волинській області, Ратнівському районі в селі Самари-Оріхові, по вулиці Польова. Основним видом діяльності підприємця є будівництво житлових і нежитлових будівель. У цьому ж селі зареєстрований як ФОП від жовтня 2020 року й інший учасник - Віталій Шинкарук, однак за іншою адресою - по вулиці Центральна. Основним видом діяльності підприємця є будівництво житлових і нежитлових будівель. До цього обидва учасники не брали участі в закупівлях Житомирщини та не зустрічалися на відкритих торгах.

Нагадаємо, квартирно-експлуатаційний відділ міста Житомир на ремонт приміщень штабу в центрі Житомира витратить майже 2 млн грн, угоду уклали 19 липня з ТОВ «Експертбудтрейд», а на торгах була імітація конкуренції.

Про те, як дві житомирські фірми ТОВ «Уютспецбуд» та ТОВ «УК Комфорт-Буд» разом беруть участь у торгах та по черзі підписують договори, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тендер закупівля ліцей ремонт Новоград-Волинський  
Матеріали по темі