Здоров'я

У деяких громадах Житомирської області проти COVID-19 вакцинувалися менш ніж 50% освітян, в ОДА назвали «аутсайдерів»

7 September 2021, 14:55

У Житомирській області проти COVID-19 вакцинувалося 65 % освітян.

Перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко 7 вересня під час брифінгу детальніше розповіла, яка ситуація з вакцинацією працівників освіти в області.

«В Житомирському районі загальний відсоток щеплення першою дозою — 66%, другою — 35,3%. Хочу відмітити такі територіальні громади Житомирського району, які подолали 80% бар’єр: Житомирська ТГ — 81,3%, Пулинська — 80%, Городницька — 82 % і Старосілецька — 80,4 %», — проінформувала Наталія Остапченко.


У Житомирській ОДА також розповіли, в яких територіальних громадах найнижчий показник вакцинованих освітян.

«Дуже низький відсоток, якщо брати Житомирський район, при 66,4% вакцинованих першою дозою, низький відсоток буде (до 50%): Вільшанська, Березівська, Корнинська — 23,3%; Новогуйвинська — 39,7 %, не вакцинуються там. Попільнянська майже доходить (до 50%, – ред.) 49,9 %, але цього недостатньо, потрібно 80%. У Бердичівському районі не подолала 50% бар’єр Ружинська громада, всі інші подолали, вакцинувавшись першою дозою. У Новоград-Волинському найнижчий показник у Піщівській громаді — 31%. В Коростені найнижчий показник в Олевській громаді — 47,5%», — каже Наталія Остапченко.

За її словами, на Житомирщині замало навчальних закладів, в яких вакциновано 80% вчителів.

«У нас мало закладів, де 80% працівників освіти вакциновані, у нас в основному заклади, де відсоток вакцинації не добігає навіть до 50%», — зазначила перша заступниця голови ОДА.

Нагадаємо, 10 серпня 2021 року міністр освіти Сергій Шкарлет зауважував, що при будь-якому рівні епідемічної небезпеки освітній процес триватиме, і наголосив, що вакцинація є добровільною. На цю дату в Житомирській області вакцинованих освітян було 43%.

За інформацією Сергія Шкарлета, станом на 31 серпня 2021 року Житомирська та Київська області були лідерами за кількістю вакцинованих проти COVID освітян: щеплення на вказану дату отримали 65% працівників освітніх закладів.

Як повідомляв Житомир.info, 28 липня 2021 на засіданні уряду міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, що при посиленні карантину навчальні заклади продовжуватимуть працювати у звичайному режимі лише за умови наявності 80% вакцинованих співробітників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вакцина вакцинація Остапченко  
Матеріали по темі