Події

Розгляд справи про вбивство сімох людей орендарем ставка у Житомирській області перенесли: на суд не з’явився потерпілий та адвокат

14 September 2021, 19:49

Через неявку потерпілого та одного з адвокатів 14 вересня Богунський районний суд відклав розгляд справи про вбивство сімох людей орендарем ставка в селі Новоселиця, Попільнянського району.

На початку засідання обвинувачений Анатолій Захаренко повідомив, що відмовляється від послуг державного адвоката Шолодько, адже уклав договір з іншим адвокатом.

Розгляд справи продовжили до 27-го вересня.

«У зв'язку з неявкою потерпілого Федюніна, представника Черномаза, які не повідомили офіційно про свою позицію, які причини їх неявки, тому суд вважає, щоб не порушувати право потерпілого... Він має право ставити запитання і до нього будуть ставитися запитання, до потерпілого Федюніна, тому розгляд справи суд відкладає на 16:00 27 вересня. Одночасно суд бачить, що у нас потерпілі одягнуті в одяг, на яких фото загиблих. Питання щодо одягу, у якому являються потерпілі, піднімалося на попередніх судових засіданнях. Робила акцент на цьому головуюча, адже це може бути розцінено, як вплив на суд. Тому прошу це врахувати в подальших судових засіданнях», — сказала суддя Богунського районного суду Інна Зіневич.


На думку адвоката потерпілих, через два засідання вже можуть відбутися дебати, а справа буде завершена до Нового року.

«Фактично, справа добігає кінця, ми допитали усіх свідків, оглянули усі відеоматеріали й вивчили матеріали справи, а саме ті паперові докази, які є у справі. Дебати приблизно, по моїм розрахункам, десь ще два-три засідання, зважаючи на те, що достатньо завантажений графік суду, зважаючи на те, що були лікарняні та об'єктивні причини. Як на мою думку, до Нового року маємо впоратися», — стверджує адвокат потерпілих Ярослав Ілляш.

Потерпілі вважають, що суд не затягує розгляд справи. Також додали, що на наступне засідання футболки із фотографіями загиблих чоловіків не надягатимуть.

«На мою думку, ні, не відбувається затягування. Як мені здається, все через об'єктивні причини, по-перше, суддя хворів декілька місяців, зараз хворіє один із наших адвокатів і я вважаю, що такі підстави не є затягуванням», — говорить дружина загиблого Олена Ханенко.

Позицію обвинуваченого Анталія Захаренка озвучив його адвокат Ігор Черезов.

«Підсудний визнає себе винним, але винним не в тому, що написано в обвинувальному акті. Безумовно вину не заперечує але, ви чули його покази на судових засіданнях. Він не заперечує що дійсно він стріляв з рушниці. Але питання в тому, якщо ви дивилися і чули покази експертів та потерпілого Федюніна, то вони суперечать тому, що в обвинувальному акті. Тому питання не є в тому, чи визнає він себе винним в загибелі певної кількості осіб, а чому це сталося, яким чином ці події відбувалися», — каже адвокат обвинуваченого Ігор Черезов.

В залі суду обвинувачений натякнув на те, що йому не надають необхідну медичну допомогу. Його адвокат пояснює: стан здоров’я Захаренка погіршився.

«Потерпілий зазначив про те, що він (обвинувачений) нібито вживав алкоголь, але це неможливо через його стан здоров'я. У нього стоїть сердечний клапан і він потребує лікування, заміни цього сердечного клапана. Однак ви розумієте, що в умовах слідчого ізолятора це майже неможливо, в принципі неможливо, і питання саме в тому, якщо вам цікаво на що він натякав в судовому засіданні», — додає адвокат обвинуваченого Ігор Черезов.

Нагадаємо, на засіданні 4 червня родичі вбитих розповіли, що вимагають для Захаренка довічне позбавлення волі.

10 лютого Вадим Федюнін, який вижив під час стрілянини на ставку в Новоселиці, на суді розповів свою версію подій. 19 травня в суді виступав обвинувачуваний Анатолій Захаренко: запевнив, що гості стріляли в нього перші, він захищався і сам викликав поліцію.

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня 2020 року в селі Новоселиця Попільнянського району орендар ставу застрелив сімох киян, які приїхали порибалити. На місці стрілянини правоохоронці вилучили 5 одиниць зброї, одна рушниця належала орендарю ставка. Чоловіку оголосили про підозру, а поліція показала відео огляду місця події. 23 травня Житомирський суд арештував на два місяці 58-річного орендаря ставка Анатолія Захаренка. Згодом єдиний, хто вижив в стрілянині – Вадим Федюнін, ветеран батальйону імені Кульчицького – дав перше інтерв’ю після трагедії. 9 листопада в Богунському районному суді Житомира відбулося перше засідання по справі про масове вбивство.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Захаренко суд вбивство розгляд справи  
Матеріали по темі