Події

Отримав 34 тис. грн штрафу за п’яне водіння та знову сів за кермо нетверезим: у Бердичеві арештували чоловіка за повторне порушення ПДР

17 September 2021, 13:24

У Бердичеві водій отримав 10 діб арешту за відмову від огляду на стан сп’яніння. Кілька місяців тому цей кермувальник уже був фігурантом однієї з аналогічних справ: у червні цього року його оштрафували на 34 тис. грн і на 3 роки позбавили водійського посвідчення за те, що скоїв ДТП, залишив місце пригоди та вжив після того алкоголь.

Про це 17 вересня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Наприкінці серпня цього року 43-річний чоловік удруге потрапив у поле зору правоохоронців, бо… серед ночі керував автомобілем, маючи явні ознаки сп’яніння. Від проходження медичного освідування відмовився, що згодом підтвердив і у суді», – йдеться у повідомленні.

Окрім зізнавальних свідчень порушника, його винуватість доводиться іншими матеріалами справи. Обираючи стягнення, суд зважав на характер вчиненого, особу водія, котрий уже вдруге протягом року притягається до відповідальності за аналогічне правопорушення, ступінь вини тощо. Цього разу бердичівлянина покарали найсуворішим із адміністративних стягнень – арештом, термін якого становить 10 діб, із позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

Протягом десяти днів постанову можна оскаржити в апеляційному порядку.

Нагадаємо, у червні 2021 року в місті Бердичів Житомирської області суд на 34 тис. грн оштрафував чоловіка, який на «Ланосі» пошкодив припарковане авто, втік з місця події, а коли його наздогнала поліція, почав пити горілку на очах у правоохоронців. Окрім штрафу, чоловіка на 3 роки позбавили права керування транспортними засобами.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі в березні 2020 року нетверезий водій на Opel в’їхав у позашляховик Toyota, поліції пояснив: випив після ДТП, бо нервував.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бердичів ДТП алкоголь штраф суд арешт п’яний водій сп’яніння  
Матеріали по темі