Місто

Депутати послухали обурених житомирян і погодили виготовлення технічної документації на ділянку по вул. Київська, 6

23 September 2021, 16:59

Приватне підприємство «Творчо-виробничий центр «Олеся», яке у 2014 році хотіло побудувати магазин АТБ на розі вулиць Київська-Театральна, звернулося до депутатів Житомирської міської ради, щоб отримати згоду на виготовлення технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки площею 0,4 га на вул.Київська, 6.

Дізнавшись про це, на сесію Житомирської міської ради 23 вересня прийшли мешканці, які живуть на Театральній у будинках 5а та 5б. Вони вимагали зняти дане питання з порядку денного.

«Сьогодні на сесії міської ради стоїть питання про виділення земельної ділянки площею 40 соток, що знаходиться за адресою вулиця Театральна 5а та 5б. Виділення земельної ділянки планується так званому ПП «ТВЦ Олеся». Нагадаю, що на даній ділянці знаходяться наші будинки, в яких проживає понад 20 осіб. На сьогодні жодних контактів з забудовником, які плани у них щодо нас, контактів немає, домовленостей жодних немає й у нас немає чіткого розуміння подальшої долі й шляхи вирішення даної проблеми. Виходячи з цих фактів, громада будинків вимагає зняти з порядку денного розгляд даного питання до з’ясування усіх обставин», - розповідає місцевий мешканець Андрій.

«Багато хто знає мене, з 2014 року я волонтер. Займалася допомогою військовим, займалася допомогою військовим у нашому шпиталі. Зараз я займаюся допомогою тваринам у нашому місті. Я хвилююся, тому що роблю добро для нашого міста, а на сьогодні підімною хочуть забрати землю – це не є правильно. Тому я прошу, коли ви будете бачити у порядку денному питання про виділення цієї землі, поцікавтеся будь ласка чи врегулювали питання з нами, з мешканцями наших будинків», - каже місцева мешканка Анна-Луїза.


Після виступу міський голова Сергій Сухомлин запропонував заслухати інформацію від департаменту містобудування та земельних відносин щодо ділянки на розі вулиць Київська-Театральна.

Однак під час розгляду даного питання у сесійній залі мешканців, які виступали проти, вже не було.

«За адресою Київська, 6 суб'єкт господарювання «Олеся» на сьогодні має акт постійного користування, який вони отримали по рішенню сесії міської ради 1993 року. Цільовим призначенням було будівництво культурно-адміністративного центру. У 2008 році були внесені зміни у частині цільового призначення - земельна ділянка надана для культурно-адміністративного центру з прибудованим багатоповерховим житловим будинком. Після цього у 2012 році вони отримали містобудівні умови й обмеження - будівництво будівлі магазину з приміщеннями громадського призначення на земельній ділянці, яка надана в користування, Київська, 6. Наскільки мені відомо, там були судові процеси, які закінчилися на користь «Олеся». Більше ніяких звернень від них не надходило. Проєктне рішення, об’ємно-планувальне рішення не подавалися на розгляд до департаменту, тому єдине звернення, яке надійшло, зараз розглядається в проєкті рішення. Вони написали заяву щодо встановлення відновлення меж через розроблення технічної документації землеустрою. Тобто вони зараз законні користувачі земельної ділянки й хочуть присвоїти кадастровий номер. Це абсолютно технічне питання», - пояснює директор департаменту містобудування та земельних відносин Ігор Блажиєвський.

Після роз’яснень від директора департаменту та обговорень між депутатами, дане питання вирішили не знімати з порядку денного.

«Голосуємо, просто не підписую, поки все ми не перевіримо, будинки, які є на мапі, якої вони власності, бо мене запевняли, що вони вже всі викуплені й це десь підтверджується наступним, бо тоді люди, які ходили, пам'ятаєте, на сесії саме були з цих будинків. Це було на попередніх сесіях минулої каденції. Ми з ними домовилися, усі ці будинки викуплені. Це перше рішення, не передача», - сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

За те, щоб надати згоду на виготовлення технічної документації, проголосували 27 депутатів.

Нагадаємо, на початку сесії Житомирської міської ради 23 вересня кілька громадян у виступах обурювалися наміром віддати земельну ділянку на розі вулиць Київська-Театральна ТВЦ «Олеся».

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні 2014 року на сесії Житомирської міськради депутати проголосували за повернення 0,4 га по вул. Київська, 6 у власність міста, але судові позови тих, хто хотів побудувати магазин «АТБ», це не зупинило. 28 лютого цього ж року Корольовський районний суд постановив визнати незаконним та скасувати п. 2.5 рішення 17 сесії 21 скликання Житомирської міської ради від 26 лютого 1993 року про надання в користування ТВЦ «Олеся» земельної ділянки по вул. Київській, 6 у м. Житомирі площею 0,4 га.

Представники ТВЦ «Олеся» оскаржили рішення суду першої інстанції. У липні 2017 апеляційний суд Житомирської області у справі щодо скандального будівництва АТБ ухвалив рішення на користь ТВЦ «Олеся».

Весною 2021 року скандальновідому ділянку на розі Київської-Театральної огородили будівельним парканом. У червні мер Сергій Сухомлин розповідав, що на розі вулиць Київської-Театральної буде багатоповерхова адміністративна будівля.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Київська Театральна ТВЦ Олеся АТБ сесія  
Матеріали по темі