Здоров'я

За інформацією МОЗ Житомирська область має помаранчевий рівень епіднебезпеки

4 October 2021, 10:53

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Харківській (592), Чернівецькій (410), Дніпропетровській (393), Житомирській (301) та Львівській (295) областях.

Про це вранці 4 вересня повідомила пресслужба Міністерство охорони здоров’я.

На сайті МОЗ також оприлюднені ознаки для визначення регіону зі значним поширенням COVID-19, де Житомирська область – серед семи областей з помаранчевим рівнем епідемічної небезпеки.

Зазначається, що за 3 жовтня область має перевищення коефіцієнту виявлених випадків інфікування, який повинен бути менш ніж 20%, а в наші області – 20,2%.

Водночас Житомирська міська рада інформує, що в лікарнях обласного центру станом на ранок 4 жовтня перебуває 230 пацієнтів з коронавірусною інфекцією, з який 26 були госпіталізовані за останню добу.

У яких випадках хворих на коронавірус мають госпіталізувати, кому можуть відмовити та який маршрут проходить хворий у лікарні 28 вересня роз’яснював медичний директор житомирської лікарні №1 Андрій Волков.

Нагадаємо, упродовж минулої доби, 3 жовтня, в Житомирській області виявили 301 новий випадок коронавірусної хвороби та зафіксували 9 летальних випадків.

Як повідомляв Житомир.info, рішенням Державної комісії ТЕБ та НС з 23 вересня 2021 року в усіх регіонах України встановлений «жовтий» рівень епіднебезпеки. Станом на 30 вересня у лікарнях, які в Житомирській області надають допомогу хворим на коронавірус, було зайнято 54% ліжок, з початку жовтня комунальний заклад «Лікарня №2» Житомирської міської ради знову почав приймати хворих з COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус МОЗ  
Матеріали по темі