Політика

Верховна рада звільнила Дмитра Разумкова з посади спікера: як голосували житомирські нардепи

7 October 2021, 12:05

Верховна рада 284 голосами звільнила Дмитра Разумкова з посади спікера.

Рішення ухвалили на пленарному засіданні 7 жовтня 2021 року.

Жодного голосу за відставку Разумкова не дали дві фракції – «Опозиційна платформа – За життя» та «Європейська Солідарність». Всі шість нардепів-мажоритарників від Житомирської області проголосували «за».

Перед голосуванням Дмитро Разумков у своєму виступі зазначив, що не буде звітувати, звіт зранку направлений народним депутатам. Він нагадав, що цієї трибуни давав виступити всім та звернувся до народних депутатів з проханням послухати його.

У виступі Дмитро Разумков розповів про «країну своєї мрії», наголосивши, що «це Україна реальної та здійсненної мрії, Україна найближчого майбутнього». Він нагадав, що це частина передвиборчої програми партії «Слуга народу» 2019 р. Він сказав, що у «гарні, щирі слова об’єктивно повірили всі… і навіть ті, хто за нас не голосували».

«Ми з вами йшли сюди не за посадами і тим більше не за грошима. Ми йшли для того, щоб змінити країну, зробити її іншою, зробити її кращою», - підкреслив голова Верховної ради.

Нагадаємо, народні депутати Верховної ради ІХ скликання на своєму першому засіданні 29 серпня 2019 року обрали спікером парламенту Дмитра Разумкова, який на той час був керівником партії «Слуга народу»: «за» проголосували 382 депутати. Всі житомирські мажоритарники підтримали обрання Разумкова головою Верховної ради..

Як повідомляв Житомир.info, 9 грудня 2019 року голова Верховної ради Дмитро Разумков перебував з робочим візитом у Житомирі: відвідав «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей», де йому провели екскурсію навчальним закладом, завітав до комунальної установи «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» та поспілкувався з бійцями 95-ї окремої десантно-штурмової бригади

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Разумков ВР відставка спікер  
Матеріали по темі