Суспільство

Екологи звернулися до Генштабу з вимогою забезпечити ефективну роботу очисних споруд військового містечка в Житомирській області, яке забруднює Тетерів

12 October 2021, 12:58

Військове містечко в Житомирській області систематично забруднює стічними стоками річку Тетерів. Після чергової перевірки екологи звернулися до Генерального штабу Збройних сил України з вимогою щодо усунення порушень природоохоронного законодавства та забезпечення ефективної роботи очисних споруд.

Про це 8 жовтня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Державною екологічною інспекцією Поліського округу на виконання доручення Прем’єр – міністра України стосовно здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог водного законодавства підприємствами, які увійшли до переліку підприємств - забруднювачів водних об’єктів України проведено перевірку одного із забруднювачів, а саме Макарівська квартирно-експлуатаційна частина району, яка знаходиться в смт Городок, що на Житомирщині», - йдеться у повідомленні.

Як результат, було встановлено, що очисні споруди каналізації у військовому містечку в м. Радомишль та смт Городок утримуються в неналежному стані та працюють не ефективно, не розроблені заходи щодо попередження забруднення підземних вод (локальні мережі спостережувальних свердловин для контролю за якісним станом цих вод) в районі розташування мулових майданчиків.

Протягом 2019 року у річку Тетерів було відведено – 149,9 тис.м3 недостатньо очищених зворотних вод, за 2020 рік – 156,9 тис.м3 недостатньо очищених вод.

Державними інспекторами нараховано шкоду за забруднення водного об’єкту в сумі 53 тис. 836 грн та надіслано Макарівській квартирно-експлуатаційної частині району претензію для добровільної сплати завданих збитків.

«Перевірки Макарівської квартирно-експлуатаційної частини району проводились і в попередні роки, так за скид недостатньо очищених зворотних вод за 2018 рік нараховувалась шкода в сумі 24 тис. 606 грн, яка була добровільно сплачена. На даний час Державна екологічна інспекція Поліського округу звернулась до Генерального штабу Збройний сил України з Вимогою щодо усунення порушень природоохоронного законодавства виявлених під час перевірки та забезпечення ефективної роботи очисних споруд», - повідомили екологи.


Як повідомляв Житомир.info, 6 жовтня 2021 в Житомирі на головній каналізаційній насосній станції водоканалу стався черговий збій. Внаслідок цього неочищені стоки потрапили у річку Тетерів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДЕІ еколог очисні споруди Городок Макарівська КЕЧ військове містечко  
Матеріали по темі