Суспільство

​На Михайлівській житомиряни з парасольками долучились до акції «Хода за Свободу»

16 October 2021, 13:39

У Житомирі на Михайлівській 16 жовтня кілька десятків містян долучились до акції «Хода за Свободу», приурочену до Європейського Дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначають 18 жовтня.

Це глобальний просвітницький захід, покликаний привернути увагу людей до проблеми торгівлі людьми, поширити інформацію про те, як можна себе захистити, що потрібно знати, аби не потрапити до небезпечної ситуації сучасного рабства.

«Сьогодні спільно з міськвиконкомом, з департаментом праці та соціальної політики ми проводимо акцію, приурочену до Європейського дня торгівлі людьми, який відзначають 18 жовтня. Незважаючи на те, що це європейський день і у всіх європейських країнах відбуваються ці акції «Хода за свободу», то всі країни світу приєднались, ті, що приєднались до декларації ООН з протидії торгівлі людьми та інших конвенцій. У нас вже до 300 постраждалих від торгівлі людьми з Житомирської області: це жінки, чоловіки, діти, які пройшли через нашу організацію і були включені в програму реінтеграції міжнародної організації по міграцію. Ми надавали їм можливість пролікуватись безкоштовно, оплатити їх борги, вирішити різні побутові проблеми, харчування, одяг, оскільки ці люди їхали за кордон, щоб покращити свій економічний стан, а приїхали ще в складнішому становищі», - зазначила Ірина Бабенко, голова ГО «Жіночий інформаційно-консультаційний центр».


На сайті Житомирської ОДА зазначають, що кожного року в Європейський день протидії торгівлі людьми у всьому світі тисячі людей виходять на вулиці своїх міст, щоб зробити крок заради подолання рабства. В Україні ця акція проведена вже всьоме. Минулого року було проведено більше ніж 500 акцій в понад 50 країнах світу, завдяки чому вдалося досягти інформацією понад 70 млн. людей. Цього року продовжується хода, аби підняти рівень обізнаності, виступити на захист постраждалих в Україні та у всьому світі.

За неофіційними даними у світі близько 4 млн. осіб щороку переправляються через кордони держав для використання в підневільній праці.

Звернутись по допомогу можна на «гарячу лінію» з питань міграції та протидії торгівлі людьми 527 або 0 800 505 501

Як повідомляв Житомир.info, житомирян запрошували долучитися до «Ходи за Свободу».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція хода за свободу торгівля людьми Михайлівська  
Матеріали по темі