Місто

Житомирян запрошують долучитися до «Ходи за Свободу»

13 October 2021, 11:09

16 жовтня у Житомирі відбудеться «Хода за Свободу». Акція покликана привернути увагу людей до проблеми торгівлі людьми: 18 жовтня – Європейський День боротьби з торгівлею людьми.

Захід 13 жовтня анонсувала пресслужба Житомирської міської ради.

Зазначається, що у Житомирі, як і у всій Україні, така акція буде проведена всьоме. Її організовують управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради спільно з департаментом соціального захисту Житомирської обласної державної адміністрації.

«Всі, хто бажає приєднатися до ходи та зробити свої кроки заради подолання рабства, запрошуються 16 жовтня на вул. Михайлівську. Реєстрація розпочнеться об 11:00 біля приміщення міської ради. Бажано бути одягненими в темний одяг та мати чорну парасольку», – зазначають у міськраді.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року в Житомирі більше сотні людей у чорному пройшлися мирною ходою проти торгівлі людьми, закликаючи людей бути свідомими та обачними.

Як повідомляв Житомир.info, 15 січня 2020 на півночі Житомирської області викрили групу осіб, яка примусово утримувала та експлуатувала чоловіків. Двоє визволених із трудового рабства чоловіків розповіли, що їм довелось пережити за сім місяців.

29 січня в апеляційному суді Житомирської області розглядали скаргу щодо міри запобіжного заходу чоловікам, яких підозрюють у торгівлі людьми та примусовому їх утриманні: під час судових засідань двоє підозрюваних скаржилися на здоров’я і навідріз відмовлялись від спілкування із журналістами. На другому засіданні 3 лютого апеляційний суд залишив під вартою підозрюваних.

У липні 2020 прокуратура повідомила, що справу про насильне утримання та експлуатацію 8 чоловіків в Олевському та Ємільчинському районах передали до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хода хода за свободу торгівля людьми рабство  
Матеріали по темі