Місто

На Богунії зносять приміщення, де більше ніж 80 років виготовляли житомирські шкарпетки

18 October 2021, 18:05

У Житомирі знесли частину панчішної фабрики.


У березні 2021 року у місті з’явилися чутки, що фабрику планують продати, які згодом підтвердилися. Тоді на фабриці пояснили, що приміщення та підприємство продають окремо.

Наразі підприємство переїхало в будівлю колишньої музичної фабрики по вулиці Жуйка.

А на вже колишній території панчішної фабрики розпочалися демонтажні роботи. Станом на 18 жовтня на території залишилася адмінбудівля та головний цех, а на місці допоміжних цехів – пустир.

Новим власником приміщень став ТОВ «Епіцентр К».

Що побудують на місці панчішної фабрики, журналісти Житомир.info намагалися дізнатися у керівництва ТЦ «Епіцентр». Проте на момент виходу сюжету отримати коментар не вдалося.

Нагадаємо, 31 березня 2021 року в коментарях Житомир.info керівництво ПрАТ «Екотекстиль» пояснило, що відбувається на панчішній фабриці.

Зазначимо, що панчішна фабрика – одне з небагатьох житомирських підприємств, яке пережило розпад Радянського Союзу, а шкарпетки й досі залишаються брендом міста. Фабрика почала працювати в 1935 році, під час фашистської окупації вона була практично зруйнована й відновила роботу лише в 1948 році. В 1967 році панчішна фабрика отримала назву «Комсомолка», з 1988 року – акціонерне товариство «Україна». Тепер це ПАТ «Екотекстиль», генеральний директор якого Віктор Клімінський був обраний депутатом Житомирської міської ради і зараз є секретарем міськради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: панчішна фабрика знесення демонтаж  
Матеріали по темі