Місто

Що будують у центрі Житомира біля «зеленої палатки»

18 October 2021, 18:37

У Житомирі за адресою проїзд Скорульського, 8, одразу за магазином канцелярії «зелена палатка», зводять кількаповерхову будівлю. Паспорту об’єкта на паркані немає. З питанням, що будується у центрі міста, 18 жовтня журналісти Житомир.info звернулися до департаменту містобудування та земельних відносин.

«У свій час, приблизно 2018-2019 рік, ми на даній локації видавали двоє містобудівних умов і обмежень. Містобудівні умови й обмеження є вихідними даними на проєктування, тобто замовник в той час, коли писав заяву на містобудівні умови й обмеження, то ставив наміри забудови, відповідно до перших містобудівних умов, які ми видали, – на реконструкцію індивідуального житлового будинку. І поруч там, де «зелена палатка», як ви кажете, ділянка стоїть, яка перебуває у приватній власності. Площа тієї земельної ділянки 7 соток. Цільове призначення – обслуговування об'єкту торгівлі, й ми видавали другі містобудівні умови – на проєктування магазину. А яким він має буде, то вже далі питання виготовлення проєктно-кошторисної документації, далі суб’єкт, мабуть, отримав дозвіл на початок будівельних робіт і почав здійснювати будівельні роботи. Контроль за будівельними роботами й відповідність проєктної документації вже веде інша служба – інспекція архітектурно-будівельного контролю», – розповідає директор департаменту містобудування та земельних відносин Ігор Блажиєвський.


В управлінні державного архітектурно-будівельного контролю говорять: про будівництво об’єкту комерційного призначення нічого не знають, погоджували документи лише на реконструкцію житлового будинку.

«Замовником було подано повідомлення про початок виконання будівельних робіт 25 травня 2020 року – на реконструкцію будинку по проїзду Скорульського, 8 у місті Житомирі. Оскільки повідомлення було подане у 2020 році й на той період діяв мораторій на проведення перевірки, підтвердження достовірності даних, поданих в повідомленні, нами не здійснювалось. Через те, що ми не могли здійснювати перевірку, зараз ми не можемо перевірити достовірність даних, поданих у цьому повідомленні, оскільки у нас, згідно з постановою Кабміну № 553, є чіткий термін, який вже, на жаль, сплинув», – каже начальник управління державного архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради Олександр Магдюк.

Втім, у міській раді зазначили, що управління державного архітектурно-будівельного контролю таки перевірить об’єкт, який будується біля «зеленої палатки».

Як повідомляв Житомир.info, 23 вересня 2021 року на початку сесії Житомирської міської ради кілька громадян у виступах обурювалися наміром віддати земельну ділянку на розі вулиць Київська-Театральна ТВЦ «Олеся». Тоді депутати таки надали згоду на виготовлення технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки площею 0,4 га на вул.Київська, 6.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пров.Скорульського будівництво забудова зелена палатка Блажиєвський Магдюк  
Матеріали по темі