Здоров'я

​У Житомирі на коронавірус захворіли 46 учнів і понад 1200 знаходяться на самоізоляції

19 October 2021, 11:41

У Житомирі станом на 19 жовтня у 46 школярів підтвердили коронавірус, 1238 учнів знаходяться на самоізоляції. Серед дошкільнят випадків хвороби не зафіксовано.

Про це 19 жовтня під час позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розповіла заступниця міського голови Марія Місюрова.

«Ми бачили високий ріст захворюваності по дітях наприкінці серпня та вересня. Зараз динаміка більш-менш стабілізувалась, але на превеликий жаль станом на 19 жовтня є 46 дітей, хворих на Covid-19 в різних закладах середньої освіти, в садочках немає хворих дітей і 1238 дітей знаходяться на самоізоляції, на дистанційній формі навчання. Діти зараз потрапляють в інфекційні відділення, дуже багато дітей в реанімаційному відділенні, і по словах лікарів, діти вже мають важкій перебіг хвороби. Що стосується нашої дитячої лікарні, то на сьогоднішній день в нас близько 170 дітей знаходяться на лікуванні із захворюваннями ГРВІ, пневмонії, отити та інші», – зазначила Марія Місюрова.


Також вона додала, що зараз вже дозволено вакцинувати дітей, починаючи з 12 років, і масово вакциною Pfizer з 16 років. На даний час у Житомирі ця вакцина є в наявності в достатній кількості.

Також Марія Місюрова надала статистику щодо наповненості ліжок в лікарнях міста хворими на коронавірус.

«У першій лікарні знаходяться 179 пацієнтів, у лікарні №2 – 208, у Житомирській обласній дитячій лікарні – 24. За добу в лікарню №2 госпіталізували 46 осіб, але було більше 100 звернень. Зараз пацієнти потрапляють в досить важкому стані. Саме Дельта штам і перебіг Covid зараз дуже не передбачуваний і практично всі, хто госпіталізуються, потребують кисневої підтримки, і нам потрібно до 2 тонн кисню на добу. Динаміка захворюваності за останні два тижні дуже негативна і перевищує те, що ми бачили влітку. Практично кожен день ми маємо летальні випадки -3, -5, -10 випадків», - розповіла Марія Місюрова.

Подробиці дивіться у відеосюжеті

Нагадаємо, осінні канікули у школах Житомира мають розпочатися з 23 жовтня.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 19 жовтня 2021 року в Житомирській області лабораторно підтверджено 103812 випадків коронавірусної хвороби, з них 202 виявили упродовж минулої доби, 18 жовтня. Загалом від ускладнень СOVID-19 в області померла 2171 людина, упродовж минулої доби зафіксували 18 летальних випадків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: діти учні школярі захворюваність коронавірус Місюрова  
Матеріали по темі