Здоров'я

​У Житомирі відновлює роботу центр вакцинації в спортзалі школи №6

19 October 2021, 11:53

З суботи, 23 жовтня, у спортивному залі школи №6 на майдані Короленка, 7 в Житомирі відновлює роботу Центр масової вакцинації, який діяв упродовж літа і припинив роботу на початку нового навчального року.

Про це 19 жовтня розповіла заступник міського голови Марія Місюрова під час позачергового засідання комісії з питань ТЕБ та НС.

«Сьогодні у нас працює центр вакцинації на Грушевського («ОЛДІ», вул. Грушевського, 5, - ред.) і також працюють пункти щеплення. У центрі вакцинації ми будемо змінювати графік роботи, плануємо з 10.00 до 19.00, але вчора ми працювали до 20.00, тобто до останнього бажаючого вакцинуватися. З суботи ми плануємо відкриття центру вакцинації, який у нас працював на базі школи №6 у спортивному залі. У нас починаються канікули, тому у канікулярний період у нас буде можливість розвести потоки», - розповіла Марія Місюрова.

За її словами, останні тижні в Житомирі спостерігався спад – бажаючих вакцинуватися ставало все менше, однак з минулого тижня знову відбувся ріст. Люди йдуть вакцинуватися, бо бояться обмежень, які запроваджують у червоній зоні.

«Усі три місяці центр вакцинації працював у Житомирі досить потужно: від тисячі і, практично, до 2 тисяч вакцинацій на добу. Останні три тижні пішов спад. У наявності були і зараз є усі вакцини, але спостерігався спад. Починаючи з 14 жовтня – знову стрімкий підйом, тому що люди розуміють, що наближається червона зона, будуть обмеження, тож зараз у нас практично до тисячі вакцинацій на добу, але потрібно збільшувати темпи. Враховуючи ситуацію, і я сама провела багато опитувань, люди зазначають, що основною мотивацією до вакцинації є те, що вони бояться обмежень, тому вони прийшли на щеплення. На превеликий жаль, це слабка мотивація, але - яка є», - розповіла Марія Місюрова.

Подробиці дивіться у відеосюжеті

Нагадаємо, станом на 30 вересня у Житомирі було вакциновано від COVID-19 101 тисячу містян, тобто приблизно 40% від усього населення міста.

Як повідомляв Житомир.info, 12 червня 2021 у Житомирі розпочав роботу центр масової вакцинації від Covid-19 на базі ЗОШ №6. З 26 серпня центр вакцинації переїхав у ТЦ «ОЛДІ», що знаходиться на вулиці Михайла Грушевського, 5.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус вакцина вакцинація щеплення центр вакцинації  
Матеріали по темі