Здоров'я

У житомирських лікарнях серед пацієнтів з коронавірусом вакцинованих приблизно 5%, один чоловік помер

19 October 2021, 12:12

Починаючи з 9 вересня 2021 року в Житомирі ведуть статистику стосовно кількості пацієнтів, які захворіли на коронавірус та були госпіталізовані до місцевих лікарень, хоч і мали щеплення проти COVID-19. Таких пацієнтів приблизно 5%.

Про це 19 жовтня під час позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розповіла заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

«Дуже багато питань стосовно того, чи хворіють вакциновані. Так, хворіють. Моніторинг розпочався з 9 вересня цього року. І було госпіталізовано за цей період 765 пацієнтів. 35 людей були вакциновані. Це 4,6-4,8%, ну приблизно 5%. Хочу сказати, що переважно це були вакцини CoronaVac, AstraZeneca і Pfizer. П’ятеро людей не змогли вказати назву вакцини», – повідомила Марія Місюрова.

З її слів, за вказаний період (з 9 вересня по 19 жовтня) у Житомирі зафіксували один летальний випадок серед пацієнтів, які хворіли на COVID, хоч і були вакциновані.

«У нас є втрати. Це померлі вакциновані – чоловік 84 роки, у нього була одна доза вакцини CoronaVac. Тому практично цей показник співпадає з показовою базою і тими даними, що дає ВООЗ: так, у нас є хворі серед вакцинованих, але все ж таки захворювання має легкий або середній перебіг», – зауважила заступниця мера.

Зі слайдів, оприлюднених під час засідання комісії

Подробиці дивіться у відеосюжеті

Нагадаємо, за даними керівника КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги», станом на 30 вересня 2021 року проти COVID-19 у Житомирі було вакциновано 101 тисячу містян, тобто приблизно 40% від усього населення міста.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 21 вересня 2021 року серед пацієнтів з коронавірусною інфекцією (171 особа), які знаходилися в житомирській лікарні №1, було семеро вакцинованих, що становило 4% від загальної кількості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вакцина вакцинація щеплення  
Матеріали по темі