Події

​Помер почесний амбасадор Житомирської області, фотохудожник Віктор Одоміч

20 October 2021, 16:45

Помер голова Житомирської обласної організації Національної спілки фотохудожників України, автор проєкту «Мальовнича Житомирщина» Віктор Миколайович Одоміч.

Про це 20 жовтня повідомили в Національній спілці фотохудожників України.

«Помер наш колега Віктор Миколайович Одоміч. Давайте згадаємо про нього як про людину з великої літери, патріота, професіонала та талановитого митця. Віктор Миколайович Одоміч – член Національної спілки фотохудожників України, голова Житомирської обласної організації Національної спілки фотохудожників України, лауреат міжнародних та вітчизняних фотоконкурсів. Автор фотовиставок, фотоілюстрацій, буклетів, календарів, численних публікацій у пресі. Організатор щорічного обласного фотоконкурсу «Рідний край – моє Полісся», - йдеться у повідомленні.

Віктор Одоміч народився 5 травня 1952 року. Зацікавився фотографією в 17 років. Перші любительські знімки робив фотоапаратом «Смєна – 7». На початку 1980-х років самостійно розпочав глибоке вивчення фотографії. Став членом Житомирського фотоклубу «Тетерів». Фотографував фотоапаратом «Зеніт-ЕМ». Захоплювався різними жанрами фотографії (фотопортрет, жанрові фотографії), але перевагу віддавав фотозйомці пейзажу. Вся трудова діяльність Віктора Одоміча пов’язана з природою і фотографією: тривалий час працював екологом в обласному екологонатуралістичному центрі, керівником фотогуртків в профтехосвітніх закладах. У 1990-тих роках був фотокореспондентом місцевих газет: «Віче», «Житомирщина молода», «Вечірній Житомир». У 2007-2010 роках працював у журналі «Бізнес Полісся». З 2002 – член Національної спілки фотохудожників України. У 2003 році Віктора Одоміча обрано головою Житомирської обласної організації НСФХУ. У цей же час працював методистом з фотомистецтва Житомирського обласного Центру народної творчості. За час свого захоплення фотографією брав участь у багатьох міжнародних, всеукраїнських, обласних фотоконкурсах та фотовиставках і неодноразово займав призові місця. Автор персональних фотовиставок: «Поліські барви» (2000), «Від Криму до Карпат» (2008), «Мальовнича Україна» (2014), «Краса Житомирщини» (2017), «Неповторні барви України» (2019) тощо.

«Віктор Одоміч надзвичайно вимогливий до своїх робіт: він прискіпливо і ретельно шукав сюжет, натуру, ракурс, оптимальне освітлення. Його роботи завжди продумані і вивірені. Саме тому виставки фотокартин були яскраві, неординарні. Його світлини – справжні мистецькі твори, від яких отримуєш естетичне та інтелектуальне задоволення», - йдеться в дописі Національній спілці фотохудожників України.

Нагадаємо, у липні 2021 у Житомирській облраді нагородили 15 почесних амбасадорів Житомирщини 2020 року, серед них був і Віктор Одоміч – фотограф, автор проєкту «Мальовнича Житомирщина»

Як повідомляв Житомир.info, Віктор Одоміч був одним із позивачів у справі про визнання нечинним і скасування розпорядження мера Житомира, яким вулиці Маликова повернули стару назву і скасували перейменування на вулицю Сурина гора.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Одоміч фотохудожник  
Матеріали по темі