Здоров'я

За добу до житомирських лікарень госпіталізували рекордну кількість пацієнтів з коронавірусом – 60

22 October 2021, 12:26

У Житомирі – новий «коронавірусний» рекорд: за добу 21 жовтня госпіталізували 60 хворих на COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Так, до лікарні №1 госпіталізували 6 пацієнтів, лікарня №2 прийняла 54-ох хворих. До обласної дитячої лікарні доправили семеро дітей.

Інфографіка з сайту міської ради, оприлюднена 22 жовтня

«За словами медичного директора КП «Лікарня №2» Віктора Помирляну, за останню добу у закладі використали 1,7 тонни рідкого кисню. Медичний директор каже, що навіть у пікові навантаження навесні використовували щонайбільше тонну-тонну двісті кисню. Станом на ранок сьогодні (22 жовтня) у лікарні №2 перебуває 255 пацієнтів з COVID-19. Сам же медичний заклад може розгорнути 300 «ковідних» ліжок», – пише пресслужба.

Як повідомив медичний директор КП «Центр первинно-медико санітарної допомоги» Олександр Косміна, за вчорашній день, 22 жовтня, провакцинувалося 1659 осіб.

Нагадаємо, за добу 21 жовтня в Житомирській області лабораторно підтвердили 1144 випадки коронавірусної хвороби, від ускладнень померли 25 людей.

21 жовтня в ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info міський голова Сергій Сухомлин розповідав, що у житомирських лікарнях, які приймають хворих на COVID-19, нині одночасно перебуває приблизно 350 пацієнтів. А це в рази більше, ніж навесні. Він також наголошував, що нова хвиля коронавірусу агресивніша, ніж була доти. Все більша кількість пацієнтів потребує кисневої підтримки, тож і об’єми використання кисню у лікарнях значно зросли. Однак, зауважував мер, пік захворюваності ще попереду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 пацієнт госпіталізація  
Матеріали по темі