Події

У Житомирській області до двох років ув’язнення засудили колишнього правоохоронця, який за щомісячну плату «кришував» підприємця

23 October 2021, 14:36

У Житомирській області до двох років ув’язнення засудили колишнього начальника карного розшуку одного з райвідділів поліції, який за щомісячну плату «кришував» підприємця.

Про це 23 жовтня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирською обласною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом шахрайства, вчиненого повторно, та підбурення до надання неправомірної вигоди, вчинене начальником карного розшуку одного з райвідділів поліції Житомирської області (ч. 1, 2, ст. 190, ч. 4, ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 369 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Вироком Ємільчинського районного суду колишнього правоохоронця визнано винним у скоєнні зазначених злочинів та призначено покарання у виді двох років позбавлення волі.

«Судовим слідством установлено, що особа, перебуваючи на посаді начальника карного розшуку одного з райвідділів поліції, умисно, з корисливих мотивів, спонукав місцевого приватного підприємця до надання через нього неправомірної вигоди нібито патрульним поліції, хоча насправді не збирався будь-кому передавати кошти, а використати на власні потреби», – розповідають у прокуратурі про обставини злочину.

За щомісячну плату у розмірі 100 доларів США він «гарантував» підприємцеві безперешкодну діяльність, пов’язану з купівлею-продажем металобрухту.

Одержання посадовцем першого траншу на суму 1000 грн правоохоронці задокументували у листопаді 2019 року.

Наступний транш – 4000 грн – сплачений у січні 2020 року на його зарплатну банківську картку, реквізити якої він спеціально надав для одержання неправомірної вигоди.

Викрили корупційні дії обласна прокуратура спільно з ВБКОЗ Управління СБ України в області.

До набуття вироком законної сили засуджений перебуватиме під вартою.

Як повідомляв Житомир.info, 18 січня 2020 року прокуратура Рівненської області інформувала про затримання працівника поліції Житомирщини, який вимагав та отримав неправомірну вигоду у громадянина в розмірі 500 доларів США за закриття кримінального провадження, розпочатого відносно нього за фактом незаконного перевезення та зберігання незаконно зрубаних дерев у лісах.

Наступного дня, 19 січня, стало відомо, що затриманий на хабарі правоохоронець працював начальником слідчого відділення Ємільчинського відділення поліції Новоград-Волинського відділу поліції ГУ Нацполіції в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар неправомірна вигода кришування поліція поліцейський правоохоронець суд вирок  
Матеріали по темі