Місто

В Житомирі у сквері на майдані Путятинському будівельні роботи завершили, але сміття ще не прибрали

26 October 2021, 09:48

У Житомирі завершили реконструкцію скверу на майдані Путятинському і передали виконані роботи на баланс КП «Зеленбуд».

Відповідне рішення ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 26 жовтня.

Під час розгляду питання заступник мера Сергій Кондратюк зауважив, що будівельне сміття зі скверу ще не прибрали.

«Я зранку був на об’єкті, і в мене велике прохання – доручити будівельникам прибрати все будівельне сміття, там і пісок, і каміння, і щебінь», - сказав Сергій Кондратюк.

Начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов запевнив, що сміття сьогодні приберуть.

«Сьогодні сміття приберуть. Вчора була нарада бюджетної комісії на об’єкті, було вручено підряднику всі зауваження. Там залишилася невеличка купка щебеню, його сьогодні приберуть», - повідомив начальник УКБ.

Головуюча на засіданні перша заступниця мера Світлана Ольшанська запропонувала 26 жовтня о 17:00 провести нараду для вирішення питань, які виникають між управлінням капітального будівництва та балансоутримувачами об’єктів, водночас УКБ має до початку наради усунути недоліки в оновленому сквері на майдані Путятинському.

Про перевірку реконструйованого скверу 25 жовтня повідомляла Неля Ковалюк – представник Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Житомирській ОДА, депутат Житомирської міської ради (фракція «Пропозиція»).

«З депутатами ЖМР, УКБ, головним архітектором міста взяла участь у виробничій нараді на предмет готовності скверу на майдані Путятинський. Об'єкт зручний для пересування, прогулянок, відпочинку містян. Чудовий дитячий майданчик, зручні доріжки. Багато різних незвичайних рослин і кущів. Хотілося б щоб житомиряни берегли і підтримували побачене», - наголосила Неля Ковалюк.

Нагадаємо, 7 червня 2021 року управління капітального будівництва Житомирської міської ради оголосило тендер на реконструкцію території благоустрою скверу біля пам’ятника Жертвам Голодомору, що розташований на майдані Путятинському. Очікувана вартість закупівлі становить 4,9 млн грн. 16 липня управління капітального будівництва уклало угоду на 4,6 млн грн з ТОВ «АртХаус». Реконструкцію розпочали 19 липня і планували завершити до 1 грудня 2021 року.

На початку жовтня в сквері вже були нові лавки, ліхтарі, смітники, тротуарна плитка, камери відеоспостереження та дитячий майданчик.

Який вигляд мав сквер біля пам’ятника Жертвам Голодомору до реконструкції дивіться у відеосюжеті від 16 червня 2021 року

Як повідомляв Житомир.info, до серпня депутати Житомирської міської ради визначилися з розподілом 4 млн грн, які в 2021 році виділялися на кожен з шести округів, зокрема на окрузі №4 всі кошти спрямували на один об’єкт – 4 млн грн на реконструкцію скверу на майдані Путятинському, булі пам’ятника «Сумуючий янгол».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком сквер майдан Путятинський УКБ реконструкція 
Матеріали по темі