Події

У місті Житомирської області з пам’ятника воїнам-танкістам зник прапор України: поліція перевіряє записи камер відеоспостереження

28 October 2021, 10:20

У місті Овруч з пам’ятника воїнам-танкістам зник державний прапор України. Місцеві жителі заявили про наругу над державною символікою і звернулися до правоохоронців.

Про це увечері 27 жовтня на своїй сторінці у соцмережі повідомив депутат Овруцької міськради Володимир Доброноженко.

«Наруга над прапором в Овручі... В ніч на 27 жовтня 2021 року в Овручі невідомі особи зірвали Державний прапор з Пам'ятника воїнам-танкістам. Овруцька організація ветеранів АТО звертається до правоохоронних органів за фактом наруги над державним символом. Прохання до громадськості Овруччини, які могли стати випадковими свідками цієї наруги, допомогти встановити учасників цієї ганебної події. За наругу над державним символом передбачена кримінальна відповідальність за ч. 1 ст. 338 КК України», - йдеться в дописі місцевого жителя.

У пресслужбі ГУНП в Житомирській області 28 жовтня Житомир.info підтвердили інформацію про отримання повідомлення про зникнення прапора з пам’ятника в Овручі. Наразі правоохоронці працюють над встановленням точної дати зникнення прапора, для цього вивчають записи камер відеоспостереження.

«До поліції м. Овруча надійшло повідомлення про зникнення прапора. Нині поліцейські працюють із записами камер відеоспостереження, щоб встановити точну дату зникнення», - повідомила речниця пресслужби поліції Алла Ващенко.

Нагадаємо, 3 серпня 2021 у соцмережі оприлюднили відео, на кадрах якого видно, як чоловік зриває прапор з будівлі на вулиці Покровській в Житомирі. Уже наступного дня молодика розшукали.

Як повідомляв Житомир.info, 15 лютого 2019 року слідчі Коростенського відділу поліції розпочали кримінальне провадження щодо наруги над державними символами. Один з користувачів соціальної мережі виклав на сторінці відео із записом пошкодження прапора України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прапор наруга крадіжка Овруч  
Матеріали по темі