Місто

​Житомирська фірма за майже 7 млн грн відреконструює майдан “Мистецькі ворота”

28 October 2021, 15:11

Управління капітального будівництва Житомирської міської ради опублікувало намір укласти угоду з ТОВ УК «Комфорт-Буд» на реконструкцію території благоустрою майдану Мистецькі ворота вартістю 6 млн 991 тис. грн.

Про це йдеться в закупівлі, опублікованій 15 вересня на ресурсі ProZorro.

За умовами тендерної документації, роботи з реконструкції території благоустрою майдану Мистецькі Ворота, мають бути виконані до 1 травня 2022 року. Джерело фінансування - місцевий бюджет.

У технічному завданні вказано, що підрядник має провести підготовчі, земляні та демонтажні роботи, провести роботи з зовнішнього освітлення мереж, водопостачання та каналізації, монтажні роботи системи відеонагляду.

Також переможець торгів має озеленити територію та провести благоустрій: улаштувати плитку та бордюри, сходи, розмістити вуличні скульптури, урни, лавки та інше.

Очікувана вартість закупівлі становила - 7,3 млн грн. Участь у тендері взяло три фірми: ПП «Тепло-Інвест» з пропозицією у 6 млн 990 тис. грн, ТОВ УК «Комфорт-Буд» з пропозицією у 6 млн 991 тис. грн та ТОВ «Комтех Полісся» з пропозицією у 7 млн 116 тис. грн.

Пропозицію ПП «Тепло-Інвест» відхилили зокрема через те, що тендерна пропозиція подана в електронному вигляді з накладанням електронної печатки, а не з накладанням електронного підпису уповноваженої особи, що не відповідає тендерній документації.

ПП «Тепло-Інвест» засноване в серпні 2009 року у Вінниці. Спеціалізується фірма на оптовій торгівлі іншими товарами господарського призначення, статутний капітал - 100 тис. грн. Власниками фірми є Олександр Колісник та Олександр Ціхановський.

У ТОВ УК «Комфорт-Буд» тендерний комітет знайшов невідповідності, зокрема у поданих учасником документах відсутня печатка ТОВ «УК «Комфорт-Буд», що не відповідає умовам договору.

26 жовтня поточного року замовник опублікував вимогу про усунення усіх виявлених невідповідностей, яку було задоволено. І вже 17 жовтня було опубліковано намір укласти угоду з ТОВ УК «Комфорт-Буд».

ТОВ «УК Комфорт-Буд» засноване в січні 2016 року в Житомирі. Спеціалізується фірма на будівництві житлових і нежитлових будівель, статутний капітал - 1 тис. грн. Власниками фірми є Василь Ткачук та Олександр Петровський. Директором фірми є Станіслав Балакішієв, який на виборах 2015 року балотувався до Житомирської міської ради від Об’єднання «Самопоміч».

Зазначимо, у 2019 році ТОВ «УК Комфорт-Буд» проводила реконструкцію скверу на Покровській. Проєкт реалізовувався у рамках бюджету участі. Після завершення робіт з реконструкції території благоустрою з влаштуванням скверу, житомирські правоохоронці 11 лютого 2020 року відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем), яке призвело до розтрати коштів під час реалізації проєкту бюджету участі. Тоді договір на 1,4 млн грн було укладено з управлінням капітального будівництва Житомирської міської ради.

За даними судового реєстру у квітні 2020 року суд дав дозвіл поліції на доступ до документів з робіт в цьому сквері. Після цього в реєстрі судових рішень відсутня інформація про перебіг цієї справи.

Нагадаємо, управління капітального будівництва Житомирської міської ради 15 вересня 2021 оголосило тендер на реконструкцію території благоустрою майдану Мистецькі ворота з очікуваною вартістю 7 млн 302 тис. 568 грн.

Як повідомляв Житомир.info, 2 серпня 2021 року секретар міської ради Віктор Клімінській надав інформацію про спрямування депутатських коштів: зокрема на окрузі №6 витратять 4 млн грн на реконструкцію майдану Мистецькі ворота.

Про те, що саме планують зробити на майдані “Мистецькі ворота” та який вигляд він мав влітку 2021, дивіться у відеосюжеті від 16 червня.

Облущена арка, занедбані будівлі, новобудова та сміття: що ховається за «Мистецькими воротами» у Житомирі у фоторепортажі від 23 липня 2021.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мистецькі ворота Комфорт-Буд УКБ реконструкція тендер  
Матеріали по темі