Події

​Чоловік, який влітку «замінував» готель у Житомирі, отримав умовний термін, хоча вчиняє подібне не вперше

2 November 2021, 11:02

28 жовтня суд виніс вирок жартівнику, який влітку 2021 «замінував» готель «Ялинка» на околиці Житомира. Чоловік отримав 4 роки позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки, хоча вже мав погашену судимість за подібний злочин.

Вирок Богунського суду оприлюднений в Єдиному реєстрі судових рішень.

У матеріалах суду зазначається, що близько 20.35 6 червня 2021 обвинувачений перебував у готелі «Ялинка», що на проспекті Миру, 50 у Житомирі. На ґрунті негативного відношення до працівників готелю вирішив зателефонувати до поліції і повідомити про підготовку вибуху в готелі. Чоловік так і зробив: з власного телефону подзвонив на «102», повідомив про замінування «Ялинки» та ще й назвав власні анкетні дані.

Правоохоронці разом з вибухотехніками перевірили інформацію, але жодної вибухівки в готелі не знайшли. Жартівник же переховуватися не збирався, телефонував з готельного номеру, де й залишився до приїзду поліції та свого затримання.

У суді обвинувачений свою вину визнав, щиро розкаявся і просив суворо не карати за такий жарт.

Суд врахував позитивну характеристику обвинуваченого, критичне ставлення до свого вчинку, тож призначив покарання без позбавлення волі: 4 роки ув’язнення з іспитовим терміном 2 роки.

Зазначимо, що обвинувачений вже має погашену судимість за тією ж 256 статтею ККУ – завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей та іншими тяжкими наслідками.

Нагадаємо, 7 червня 2021 поліція повідомляла про затримання жартівника, який напередодні увечері «замінував» готель «Ялинка» в Житомирі. Ним виявився 33-річний житель Любарщини.

«Як з’ясувалось, затриманий раніше вже вчиняв подібні протиправні дії: улітку 2019 року він повідомив, що відбудеться вибух у Любарському районному суді. Тоді чоловікові було призначено покарання, не пов’язане з позбавленням волі», - повідомляли в червні 2021 правоохоронці.

Як повідомляв Житомир.info, уранці 21 жовтня 2021 поліція перевіряла приміщення 6 судових установ у Житомирі через анонімне повідомлення про замінування суду. Вибухівку так і не знайшли, однак увечері цього ж дня правоохоронці встановили та затримали чоловіка, який повідомив про замінування суду в обласному центрі. Ним виявився 31-річний житомирянин, який у цей час перебував під цілодобовим домашнім арештом.

Близько 5 ранку 22 жовтня 2021 року до поліції Житомира надійшло повідомлення про замінування автомобільного мосту. Фахівці вибухотехнічної служби обстежували мости, проте вибухівки не знайшли. Тож взялися встановлювати особу «мінера». Поліція швидко знайшла жартівника: чоловік був п’яним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування вибухівка вибух готель Ялинка вирок суд  
Матеріали по темі