Влада

Депутати облради підготували звернення до РНБО з проханням перевірити дії «Житомиргазу» на відповідність державним інтересам

2 November 2021, 12:34

Депутати обласної ради стурбовані намірами АТ «Житомиргаз» підвищити тариф на розподіл газу і підготували звернення до РНБО, АМКУ, НКРЕКП та профільного комітету Верховної ради України.

Текст звернення додається до проєкту рішення сесії Житомирської обласної ради, оприлюдненого на офіційному сайті 1 листопада 2021. Розробником даного проєкту рішення сесії є виконавчий апарат Житомирської облради.

«З огляду на те, що заяви АТ «Житомиргаз» про підняття тарифу носять спекулятивний характер та несуть ознаки свідомої дестабілізації соціальної та економічної ситуації в Житомирській області, звертаємося до Ради національної безпеки і оборони України з проханням перевірити дії АТ «Житомиргаз» на відповідність державним інтересам України. Водночас звертаємося до Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, Антимонопольного комітету України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) з проханням перевірити економічну доцільність підняття тарифу на транспортування природного газу АТ «Житомиргаз», - йдеться у тексті звернення.



Скріншот з сайту облради

Схвалити текст звернення депутатів облради до РНБО, АМКУ, НКРЕКП та комітету Верховної ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг щодо заяви АТ «Житомиргаз» про зростання тарифу на розподіл природного газу збираються на найближчій шостій сесії Житомирської обласної ради, яка запланована на 4 листопада 2021 року.

Нагадаємо, 23 жовтня 2021 мер Житомира Сергій Сухомлин закликав містян 25 жовтня зібратися біля «Житомиргазу», бо компанія має намір підняти тариф на розподіл газу в 2,5 раза. Мітинг розпочався об 11-й годині 25 жовтня, спочатку до громади ніхто не вийшов, однак люди вирвали двері та потрапили у фоє. Згодом, близько півдня, мітингувальники прорвалися далі й потрапили до кабінету голови правління АТ «Житомиргаз» Валентина Ющенка. Мирного діалогу не вийшло, тому присутні залишили колективне звернення до АТ «Житомиргаз» та НКРЕКП.

Згодом на сайті обласної ради з’явилася інформація, що голова облради запросив представників «Житомиргазу» на засідання комісії та закликав не допустити підняття тарифів.

На засіданні, яке відбулось наступного дня, 26 жовтня, керівництво «Житомиргазу» відмовилось повторно проводити громадські слухання, однак зобов’язалося долучити заяви мешканців до протоколу слухань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиргаз тариф НКРЕКП звернення облрада  
Матеріали по темі