Місто

​Керівництво «Житомиргазу» відмовилось повторно проводити громадські слухання, але повинні долучити заяви мешканців до протоколу

26 October 2021, 19:04

25 жовтня активісти та депутати не змогли потрапити до будівлі «Житомиргазу» на громадські обговорення щодо підняття тарифу на розподіл газу, мітингувальникам довелося ламати двері, однак мирного діалогу не відбулося.

На наступний день, 26 жовтня, керівництво компанії запросили на засідання комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону Житомирської обласної ради, щоб обговорити ситуацію. На засіданні були присутні голова правління АТ «Житомиргаз», депутати та представники громадськості. Також запрошували представників НКРЕКП, однак вони не з’явилися.


Керівник «Житомиргазу» повідомив, що не може скасовувати громадські слухання, тому запропонував долучити до протоколу слухань звернення громадян.

«Це заяви, які надійшли вчора від громади. Ми долучаємо ці заяви до протоколу. Ми починаємо сьогодні проєкт слухань на наступний рік, на 2022 рік, де ми даємо 66 громад і вони за рік нам нададуть усі пропозиції», - каже голова правління АТ «Житомиргаз» Валентин Ющенко.

Проте представників громадськості та активістів такі перемовини не задовольнити й вони висловили недовіру керівництву АТ «Житомиргаз».

Засідання закінчилося тим, що члени комісії зобов'язали «Житомиргаз» долучили заяви мешканців до протоколу громадських слухань, який відправлять в НКРЕКП.

За словами голови обласної ради, ситуацію з «Житомиргазом» розглядатимуть також під час сесії, яка запланована на 4 листопада.

Нагадаємо, 23 жовтня мер Житомира Сергій Сухомлин закликав містян 25 жовтня зібратися біля «Житомиргазу», бо компанія має намір підняти тариф на розподіл газу в 2,5 раза. Мітинг розпочався об 11-й годині 25 жовтня, спочатку до громади ніхто не вийшов, однак люди вирвали двері та потрапили у фоє. Згодом, близько півдня, мітингувальники прорвалися далі й потрапили до кабінету голови правління АТ «Житомиргаз» Валентина Ющенка. Мирного діалогу не вийшло, тому присутні залишили колективне звернення до АТ «Житомиргаз» та НКРЕКП.

Згодом на сайті обласної ради з’явилася інформація, що голова облради запросив представників «Житомиргазу» на засідання комісії та закликав не допустити підняття тарифів.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 23 вересня 2021 року депутати проголосували за звернення до президента, Кабінету міністрів, Верховної ради щодо недопущення підвищення тарифів і забезпечення їх обґрунтованого рівня. Перед цим, на засіданні міськвиконкому 1 вересня, мер Житомира Сергій Сухомлин заявив, що в цьому році вперше складається ситуація, коли централізоване опалення буде дешевше, ніж індивідуальне.

30 вересня під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулося в Києві під головуванням Президента України, був підписаний Меморандум про непідвищення рівня тарифів. На засіданні міськвиконкому 1 жовтня мер Житомира наголошував, що держава для населення зафіксувала ціну на газ для теплокомуненерго на рівні – 7,4 грн за 1 куб, що дасть змогу пройти опалювальний сезон не підіймаючи тариф, він залишиться на рівні минулого року. 8 жовтня 2021 року виконком Житомирської міської ради затвердив нові тарифи на теплову енергію. Проте, за словами заступника мера Сергія Кондратюка, для населення вони не зміняться.

Детальніше про встановлення тарифів та початок опалювального сезону дивіться у сюжеті

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиргаз тариф громадське слухання обласна рада протокол  
Матеріали по темі