Події

До суду передали справу полковника ЗСУ, який п’яним вистрілив у хлопчика з Новограда-Волинського

2 November 2021, 16:35

Слідчі Теруправління ДБР Хмельницького завершили досудове розслідування стосовно офіцера однієї з військових частин Збройних Сил України, який в липні 2021 року у Новограді-Волинському, будучи нетверезим, зі службового пістолета вистрілив у 10-річного хлопчика. Дитина вижила, але ще й досі перебуває у лікарні.

Про це 2 листопада повідомила пресслужба Теруправління ДБР Хмельницького.

«12 липня 2021 року полковник відпочивав з другом та його 10-річним сином у Новоград-Волинському Житомирської області. Військовий напідпитку вирішив продемонструвати хлопчику бойовий прийом з обеззброєння противника. Під час «демонстрації» офіцер вистрілив у спину дитині. Куля пройшла навиліт. Хлопчик вижив, але отримав тяжкі тілесні ушкодження. На цей час дитина досі знаходиться у лікарні, тривають операції. Офіцера одразу затримали. Свою провину він визнає. Військовослужбовець обвинувачується у порушенні правил поводження зі зброєю, що заподіяло потерпілому тілесні ушкодження (ч. 1 ст. 414 КК України). Обвинувальний акт направлено до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді службового обмеження на строк до 2 років або тримання у дисциплінарному батальйоні на той самий строк, або позбавлення волі на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону України», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вдень 13 липня за допомогою гелікоптера Системи авіаційної безпеки МВС 9-річного жителя м. Новограда-Волинського з тяжким вогнепальним пораненням транспортували до столиці, в Національну дитячу спеціалізовану лікарню МОЗ України «Охматдит».

Як повідомляв Житомир.info, вдень 12 липня 2021 року в Новограді-Волинському до лікарні чоловік привіз 9-річного хлопчика з вогнепальним пораненням спини. Цього ж дня о 20:00 правоохоронці повідомили, що до поранення 9-річного хлопчика причетний знайомий батька – військовослужбовець з Києва. Також поліція встановила, що поранення сталося в будинку. Вранці 13 липня начальник ГУНП Юрій Олійник на брифінгу розповів, що військовослужбовця, який стріляв у дитину, затримали та оголосили підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 121 ККУ (Умисні тяжкі тілесні ушкодження) та вилучили в його автомобілі різноманітну зброю та боєприпаси. Згодом ЗМІ назвали ім’я військового, який стріляв у дитину – 43-річний киянин Остапенко Олександр Володимирович – полковник, офіцер з особливих доручень Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поранення військовий ЗСУ полковник дитина хлопчик суд Новоград-Волинський  
Матеріали по темі