Влада

​Житомирська облрада збирається звернутися до президента, Кабміну і Верховної ради з проханням не допустити підвищення тарифів

3 November 2021, 16:06

Депутати Житомирської обласної ради підготували звернення до президента України, Кабінету міністрів та Верховної ради щодо недопущення підвищення тарифів і забезпечення їх обґрунтованого рівня.

Відповідний проєкт рішення сесії з доданим текстом звернення 3 листопада оприлюднили на офіційному сайті Житомирської облради.

У зверненні депутати облради виражають обуреність ситуацією щодо чергового необґрунтованого підвищення комунальних тарифів та цін на енергоносії для населення, висловлюються щодо неприпустимості спроби перекласти відповідальність за оплату житлово-комунальних послуг на місцеві громади і їх бюджети, а тому звертаються до центральних органів влади.

«1.Вжити заходів для протидії монопольному підвищенню тарифів, забезпечити обгрунтований рівень тарифів і не допустити підвищення їх в майбутньому. 2. Відмовитись від перекладання відповідальності за оплату житлово-комунальних послуг на органи місцевого самоврядування; врахувати при ухваленні Державного бюджету України на 2022 рік достатній обсяг коштів для захисту громадян і громад від підвищення тарифів. 3. Спрямувати не менше 20 мільярдів гривень коштів від допомоги, що надійшла Україні від Міжнародного валютного фонду, на виплати субсидій для громадян на оплату житлово-комунальних послуг, а також забезпечити автоматичне нарахування субсидій тим, хто їх потребує», - йдеться у тексті звернення, яке планують затвердити на найближчій сесії Житомирської міської ради, запланованої на 4 листопада 2021 року.


Скріншот звернення з проєкту рішення сесії

Нагадаємо, на сесії 4 листопада 2021 депутати облради планують затвердити звернення до РНБО з проханням перевірити дії «Житомиргазу» на відповідність державним інтересам.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2021 Житомирська облрада оприлюднила обіцяне звернення до центральних органів влади щодо підвищення тарифів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: звернення облрада тариф підвищення тарифів  
Матеріали по темі