Місто

​На місці панчішної фабрики у Житомирі хочуть побудувати торгівельний комплекс, розробляють проєкт містобудівної документації

8 November 2021, 14:21

На Богунії у Житомирі на місці панчішної фабрики ТОВ «Епіцентр К» планує побудувати торгівельний комплекс. Станом на 8 листопада розпочали розробляти проєкту містобудівної документації.

Повідомлення про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості щодо розроблення проєкту містобудівної документації: “Детальний план території для розміщення будівель торгівлі (торговельного комплексу) в межах вулиці Богунська та проспект Миру в м. Житомирі” 8 листопада опублікували на сайті Житомирської міської ради.

«Детальний план території для розміщення будівель торгівлі (торговельного комплексу) в межах вулиці Богунська та проспект Миру в м. Житомирі” (далі - ДПТ) розробляється на вимогу Плану зонування міста Житомира затвердженого рішенням Житомирської міської ради від 04.04.2017 № 579. Мета розроблення ДПТ: Для уточнення функціонального призначення та використання території зі зміною цільового призначення земельної ділянки — встановлення меж існуючої та проєктуємої забудови, яка склалася в межах даної території, встановлення режиму забудови, встановлення охоронних та санітарно-захисних зон, отримання містобудівних умов та обмежень на забудову земельної ділянки згідно Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності” та внесення змін у подальшому до Генерального плану м. Житомира…», - йдеться в оголошенні.

Замовником є: Департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради. Розробником: ТОВ “Сервісний центр нерухомості”.Фінансування розроблення ДПТ здійснюється ТОВ “ЕПІЦЕНТР К”.

На сайті міськради зазначають, що з матеріалами ДПТ можливо ознайомлюватися упродовж усього терміну процедури громадського обговорення, який триває 30 днів з дати оприлюднення матеріалів проєкту ДПТ (з 08.11.2021 — по 08.12.2021 рр.).

Громадські слухання по даному ДПТ відбудуться 08.12.2021 р. о 11 год. 00 хв. в Департаменті містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради (вул. Покровська, 6, 2-й поверх).

Нагадаємо, у березні 2021 року у місті з’явилися чутки, що фабрику планують продати, які згодом підтвердилися. Тоді на фабриці пояснили, що приміщення та підприємство продають окремо. 31 березня 2021 року в коментарях Житомир.info керівництво ПрАТ «Екотекстиль» пояснило, що відбувається на панчішній фабриці.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2021 року на Богунії почали зносити приміщення панчішної фабрики, де більше ніж 80 років виготовляли житомирські шкарпетки

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: панчішна фабрика торгівельний центр Епіцентр проєктна документація  
Матеріали по темі