Здоров'я

​З початку коронавірусної пандемії в Житомирській області від хвороби померли 29 медиків, - Остапченко

9 November 2021, 11:06

У Житомирській області протягом вересня та жовтня 2021 року від коронавірусу померли два медичних працівників. Загалом, з початку пандемії, хворобу не подолали 29 медиків.

Про це 9 листопада під час онлайн-брифінгу розповіла перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

«За інформацією управління Держпраці за вересень-жовтень 2021 року померло два медичних працівника: один з Житомирського обласного лабораторного центру, Ружинський підрозділ та один - КНП «Олевський центр первинної медико-санітарної допомоги» Олевської міської ради. З початку пандемії на жаль померли 29 медичних працівників», - зазначила Наталія Остапченко.


Відео зі сторінки Житомирської ОДА у Facebook

Станом на ранок 9 листопада хворих на коронавірус лікують 2 476 медпрацівників, 8 медиків госпіталізовані з COVID-19.

«До лікування хворих на коронавірус на разі в області залучено 2476 медичних працівників, з них 540 це лікарі, решта – середній і молодший медичний персонал. Персонал, який працює у ковідному відділенні, має найбільший ризик захворіти, бо вони безпосередньо щодня мають справу з вірусом, наразі 8 медиків госпіталізовано до лікарняних закладів», - розповіла Наталія Остапченко.

Нагадаємо, Верховна рада 7 травня 2020 року ухвалила зміни до закону «Про захист населення від інфекційних хвороб», якими передбачені додаткових гарантій прав медичних та інших працівників, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб, та членів їх сімей, зокрема – виплата у 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року, у разі смерті медичного працівника, що настала внаслідок захворювання коронавірусною хворобою (COVID-19), за умови, що таке захворювання пов'язане з виконанням професійних обов'язків в умовах підвищеного ризику зараження. Також медичний працівник, смерть якого настала внаслідок інфікування COVID-19, прирівнюється за своїм статусом до військовослужбовця, який проходив військову службу, смерть якого настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, пов’язаних з виконанням обов’язків військової служби.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2021 року у Житомирській області двом сім’ям виплатили по 1,5 млн грн за медиків, які загинули внаслідок COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікар медик коронавірус летальний випадок брифінг Остапченко  
Матеріали по темі