Влада

Житомирська митниця знайшла фірму, яка за 1 гривню буде зберігати 142 кг контрабандної червоної ікри

10 November 2021, 12:07

Житомирська митниця 1 листопада підписала договір із ТОВ «М’ясний цех» про послуги зберігання і складування вартістю 1,20 грн.

Про це повідомляє сайт «Наші гроші» з посиланням на систему «Прозорро».

«До кінця року компанія зберігатиме у себе товар, який вилучено у справах про порушення митних правил. А саме пластикові відра з «речовиною, за зовнішніми ознаками схожу на ікру» масою брутто 142 кг вартістю 256 тис. грн. Ціна одного кілограма складає 1 800 грн. Вартість послуг можуть змінити додатковим протоколом узгодження цін за згодою сторін. Більшість товару має маркування виробника ТОВ «Заря» (Камчатський край, Росія), що це солена охолоджена зерниста ікра тихоокеанської горбуші, а частина – ніякого маркування», - пише видання.


Додаток до договору про зберігання

Нагадаємо, в жовтні 2021 року житомирські прикордонники у Виступовичах виявили відра з червоною ікрою, яку намагалися ввезти в Україну, приховавши у вантажівці марки «Mercedes» іноземної реєстрації під керуванням 35-річного громадянина Республіки Білорусь: під час огляду автомобіля прикордонники спільно зі співробітниками митниці виявили майже 142 кг ікри риб лососевих порід виробництва Росії. Ікру, сума оцінки якої склала 255,6 тисячі гривень, вилучили представники Житомирської митниці.

ТОВ «М’ясний цех» зареєстроване в Житомирі в жовтні 2019 року в квартирі на вул.Покровська, 94, основний вид діяльності – роздрібна торгівля м'ясом і м'ясними продуктами в спеціалізованих магазинах. За даними аналітичної системи YouControl, власної нерухомості фірма не має. Власником ТОВ є Покотило Олексій Сергійович, який в 2015 році балотувався до Житомирської обласної ради від Народної партії, а в 2020 році хотів стати депутатом Житомирської міської ради від партії «Сила і Честь» і на час подання документів до ЦВК працював торговим представником ПП «Баядера».

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні 2019 року Кабінет міністрів затвердив регіональну структуру митниць, скоротивши їхню кількість до 16: Житомирську митницю ліквідували, приєднавши її до Київської митниці ДФС. Але з 1 липня 2021 року Житомирська митниця відновила роботу, а переможцем конкурсу на посаду начальника Житомирської митниці стала Ольга Ільїнська, яка була в.о. начальника Дніпропетровської митниці ДФС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: митниця червона ікра контрабанда  
Матеріали по темі