Суспільство

У Житомирській області до Держпраці звернулися п’ятеро працівників, яких відсторонили від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19

12 November 2021, 12:49

З початку листопада до Управління Держпраці у Житомирській області надійшло 5 звернень від працівників державних установ та освітніх закладів, яких відсторонили від виконання службових обов’язків через відсутність щеплення від COVID-19.

Про це 12 листопада повідомила пресслужба Управління Держпраці у Житомирській області з посиланням на інформацію начальника Управління Сергія Сечіна.

Зазначено, що стосовно 4 звернень уже надане роз’яснення, а 1 звернення перебуває на розгляді.

«До нас надходять звернення від працівників щодо незаконного відсторонення від роботи. Законність відсторонення ми перевіряти не можемо, ми можемо тільки дати роз’яснення стосовно самої процедури. Відсторонення має відбуватися наступним чином – до початку дії наказу МОЗ керівник організації або установи мав попередити, а потім ознайомити із наказом про відсторонення. Якщо працівник не погоджується підписати цей наказ, складається комісійний акт про відмову», – розповів Сергій Сечін.

Також він додав, що якщо керівник не відсторонює таких людей від роботи, то він підлягає адміністративному стягненню, а саме: штрафу до ста сімдесяти тисяч гривень.

Заробітна плата за відстороненими працівниками не зберігається. Строк відсторонення триватиме до усунення причин, що його зумовили.

В Управлінні Держпраці нагадують, що Міністерство охорони здоров’я розширило перелік професій, працівники яких підлягають обов’язковому відстороненню від роботи у разі відмови або ухиленню від вакцинації проти COVID-19.

З роз’яснення Управління Держпраці щодо відсторонення від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19 можна ознайомитися ТУТ

Нагадаємо, 11 листопада 2021 року перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко інформувала, що в ОДА від роботи відсторонили одного працівника, який відмовився вакцинуватися проти COVID-19. У районних державних адміністраціях таких працівників п’ять.

12 листопада заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Раїса Кошевич розповідала, що від роботи у навчальних закладах відсторонені 34 працівники, які з тих чи інших причин не отримали щеплення проти коронавірусної хвороби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпраці відсторонення вакцинація робота  
Матеріали по темі