Суспільство

Житомирський військкомат проводить відбір на військову службу за контрактом: зарплата – від 10,2 тис. грн

16 November 2021, 09:51

Житомирський об'єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (колишній військкомат) проводить відбір на військову службу за контрактом.

У Житомирському ОМТЦК та СП розповіли про виплати військовослужбовцям-контрактникам:

стабільне грошове забезпечення – від 10 200 грн;

гарантоване підвищення грошової винагороди у разі просування по службі;

додаткова щомісячна виплата за участь в ООС: на 1-ій лінії зіткнення – 17 000 грн, на 2-й – 6 500 грн;

щомісячна виплата за дотримання режиму тиші в районі ООС – 5 000 грн.

«Після укладення першого контракту військовослужбовцям виплачується одноразова грошова допомога – від 17 000 до 21 000 грн, а також щорічна матеріальна допомога на оздоровлення у розмірі однієї заробітної плати, щорічна матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань та компенсація за винаймання житла», - зазначають у військкоматі.

Також держава пропонує військовим: безкоштовне медичне обслуговування; обов’язкове державне страхування; соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей; можливість безкоштовно навчатись у вищих військових навчальних закладах.

Строки контракту:

на 3 роки – для осіб солдатського складу;

від 3 до 5 років – для осіб сержантського і старшинського складу;

від 1 до 10 років – під час дій особливого періоду за бажанням військовослужбовців строк проходження військової служби за новим контрактом може бути продовженим, але не більше ніж до досягнення граничного віку перебування на військовій службі.

Для отримання більш детальної інформації звертайтеся до Житомирського об'єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки за адресою: м.Житомир, вул. Тараса Бульби-Боровця, 21.

Нагадаємо, у 2018 році контракт із ЗСУ в Житомирській області підписали 1118 осіб, впродовж 2019 року на військову службу за контрактом вступили 1388 осіб. В серпні 2020 року Генштаб ЗСУ інформував про плани зменшити кількість призваних на строкову службу, бо збільшилась кількість бажаючих служити за контрактом.

Як повідомляв Житомир.info, у 2020 році під час весняного призову з Житомирської області на строкову військову службу мали відправити 671 юнака, під час осіннього – 535 осіб. У 2021 році у квітні-червні з області призивали 546 осіб, а в жовтні-грудні мають бути призвані 520 юнаків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: контракт ЗСУ військкомат армія призов 
Матеріали по темі