Місто

У День Гідності та Свободи житомиряни зберуться на мітинг-реквієм

20 November 2021, 12:38

З нагоди Дня Гідності та Свободи 21 листопада у Житомирі відбудуться пам’ятні заходи – мітинг-реквієм та покладання квітів до знака Героям Небесної Сотні.

Про це 19 листопада повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«21 листопада вся країна відзначає День Гідності та Свободи. Свято встановлено на честь двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії – Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору», – нагадують у міській раді.

З нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи у Житомирі біля пам’ятного знака Героям Небесної Сотні о 10.00 год. 21 листопада відбудеться мітинг-реквієм та покладання квітів.

Пресслужба Житомирської облдержадміністрації уточнює, що біля пам’ятного знака Героям Небесної Сотні (майдан імені С.П. Корольова) також буде проведено молебень за участю представників Ради Християнських церков Житомирщини та запалення лампадок. Після чого працюватиме «вільний мікрофон» для громадськості.

Довідково. Свято встановлено Указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Нагадаємо, у 2020 році заходи до Дня Гідності та Свободи у Житомирі відбулися, напередодні, 20 листопада: містяни вшанували пам’ять тих, хто загинув на Майдані та під час воєнних дій на Сході.

Як День Гідності та Свободи відзначали у Житомирі в 2019 році, дивіться у фоторепортажі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Гідності та Свободи вшанування герой загиблий мітинг-реквієм Майдан АТО  
Матеріали по темі