Фоторепортаж

У Житомирі патрульні «озброїлись» рукавичками та балончиками з фарбою і влаштували акцію боротьби з наркоторгівлею. Фоторепортаж

23 November 2021, 15:07

У громадських місцях, де багато молоді, – біля шкіл, училищ, гуртожитків у Житомирі – останніми роками дуже багато графіті. Смішні та незрозумілі, на перший погляд, назви зазвичай є рекламою телеграм-каналів та ботів. Як інформують правоохоронці, за допомогою цих каналів зараз відбувається значна частина незаконного збуту наркотичних речовин.

23 листопада поліцейські з сектору зв’язків з громадськістю та пресслужби патрульної поліції Житомирської області, «озброївшись» балончиками з фарбою та гумовими рукавичками, влаштували чергову акцію з зафарбовування біля навчальних закладів у центрі міста. Під час акції до правоохоронців неодноразово підходять місцеві жителі і показують написи.

«Для того, щоб запобігти пропагуванню наркотичних засобів серед молоді, сьогодні ми провели чергову акцію з замальовуванням назв телеграм-каналів та сайтів розповсюдження наркотичних речовин як серед неповнолітніх, так і серед повнолітніх громадян. Такі написи дуже часто наносять безпосередньо біля шкіл та інших навчальних закладів, тож один зі шляхів боротьби з цим – замальовування таких написів. Не потрібно бути байдужими і закривати на це очі, потрібно з цим боротися. Якщо напис на житловому будинку, то можна звернутися до ОСББ чи ЖЕКу, якщо безпосередньо на школі – до адміністрації школи. Можна навіть самостійно замалювати такий напис. Якщо громадяни бачать людей, що наносять фарбою назви сайтів чи каналів або залишають у дворах, на територіях шкіл невеликі згортки та пакунки, ми просимо повідомляти працівників поліції за допомогою чат-боту https://t.me/drughunters_ukraine_bot. Такі повідомлення є анонімними», – каже пресофіцер патрульної поліції Житомирської області Ігор Іванюк.

Нагадаємо, у квітні 2021 року поліцейські зафарбовували написи і запрошували містян долучитися, а у лютому 2020 року у Житомирі спортсмени вирішили активно боротися з наркоторгівлею: проводили рейди та затримували «закладчиків».

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2018 у Житомирі почали зафарбовувати написи з рекламою наркосайтів, що розміщені на будинках та парканах. Влітку 2019 активісти та поліція продовжили обмальовувати фасади, на яких була інформація про сайти, що продають наркотики.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики наркоторгівля патрульний  
Матеріали по темі