Місто

​У Житомирі оголосили тендер у 6,7 млн на будівництво культурного простору, присвяченого Олегу Ольжичу

24 November 2021, 16:55

На місці, де понад строків тому стояв будинок, у якому народився Олег Ольжич, може з’явитися культурний простір. 17 листопада управління капітального будівництва міської ради оголосило тендер на реконструкцію території з встановленням архітектурних форм на Ольжича, 14. Вказана вартість - 6 млн 700 тис.

Сьогодні на цій ділянці пустир, а у планах побудувати майданчик для культурних зустрічей та обговорень, також облаштувати експозицію, присвячену політичному діячеві.

Ескізи майбутнього простору показала директорка музею космонавтики ім. С. П. Корольова Ірина Дячук, яка була ініціаторів створення «Ольжич Space». Однак обговорення щодо його вигляду досі тривають.

«Це скоріш всього буде комплекс з трьох павільйонів, з яких ми можемо зробити певну композицію. В одній з цих форм, я пропоную, ми ще це все будемо обговорювати, але пропоную зробити культурно-мистецьку студію для зустрічей», - розповідає директорка музею космонавтики ім. С. Корольова Ірина Дячук.


В іншому павільйоні можуть облаштувати експозицію про життя та творчу діяльність Олега Ольжича.

«Для того, щоб здобути певні предмети пов'язані з Ольжичем, я думаю, що зараз це дуже важко, тому що, на жаль, історія була така, що пам’ять про нього була фактично знищена. Але у нас є зв’язок з діаспорою, які хочуть допомогти у цьому. Крім того, все ж таки спадщина Ольжича - це його ідеї, його творчість. Через те, що дуже мало знають про його літературну творчість, лірику, ми хотіли таким чином відзначити це у цій експозиції. Тому я сказала, що це не повністю музейна наповненість на артефактах, але це музейний підхід», - каже директорка музею космонавтики ім. С. Корольова Ірина Дячук.

У тендері йдеться про те, що за 6 млн 700 тисяч планують провести каналізацію та електромережі, звести сам павільйон, встановити сигналізацію та протипожежну систему. Також на території з’явиться вуличне освітлення, лавки, урни та велопарковка, а навколо павільйону висадять дерева й кущі.

Якщо тендер пройде успішно, то роботи можуть почати вже у грудні цього року і завершити до вересня 2022 року.

В управлінні капітального будівництва міської ради сподіваються, що кошти на проєкт виділять з обласного бюджету.

Нагадаємо, інший ескіз «ОльжичSpace» у липні цього року на своїй сторінці у фейсбук оприлюднила головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн.

Як повідомляв Житомир.info, 23 жовтня 2020 на позачерговому засіданні Житомирський міськвиконком погодив музею космонавтики намір щодо облаштування майданчика «ОльжичSpace» з розміщенням споруди, але сам проєкт відправили на доопрацювання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ольжич сквер культурний простір «ОльжичSpace»  
Матеріали по темі